Как да контролираме сънищата си и да намалим стреса

Как да контролираме сънищата си и да намалим стреса

Има един момент, в който се намираме в хибридно състояние между съня и будното състояние. И един учен е намерил начин да използва това състояние за добри цели. Ето съзнателният сън може да ни помогне да се справим със стреса, безпокойството и някои други психологически проблеми. 

Съществуват прилики в мозъчната дейност между ясен сън и психоза. Така че когато виждате сън, вие се чувствате по същия начин като човек, който има психологическо разстройство. Звучи странно, нали? Това накара учените да заключат, че контролирането на сънищата може да бъде много терапевтично.

Най-общо казано, учените твърдят, че:

Хората, страдащи от кошмари, понякога могат да бъдат обучени да сънуват ясно, за да могат съзнателно да се събудят.

Можете да изградите свои собствени сънища, за да бъдат това, което искате да бъдат. Представете си какво би било да преживеете красиви моменти, сякаш са истински!

Физическото тяло е засегнато от действията на съня и изпитваме положителни емоции, които помагат за лечение на стреса и тревожността.

Освен това, художниците могат да получат вдъхновение от сънищата. Всички помним Менделеев и таблицата му с химически елементи, които е видял по време на сън.

Можете да отидете на красив остров с еднорози, да летите или да станете суперзвезда. Вие сте шефът на сънищата си. 

Може би сте любопитни как да започнете съзнателен сън! Процесът се нарича инкубация на сън. Трябва да репетирате сцена в ума си през деня, така че през нощта да се появи в сънищата ви.

Ако искате да решите някакъв проблем в съня, трябва да помислите за това преди да си легнете. Нека това да е последното нещо в ума ви, преди да заспите. Например, ако това е личен проблем, трябва да мислите за човека, с когото имате конфликт. Ако сте художник, който е загубил своята муза, си представете празно платно. По време на сън вашият подсъзнателен ум ще се опита да намери решение.

Също така е добре да се води дневник на сънищата. Запишете сънищата си веднага след като се събудите, за да не ги забравите по-късно. Постепенно ще откриете общи признаци между всичките ви сънища.

Всяка нощ, точно преди да заспите, си повтаряйте: "Ще осъзная, че сънувам." Това ще ви помогне да се отклоните от съзнанието.

Технологиите работят много бързо и учените дори са създали за нас устройство за съзнателен сън! То се основава на електрическа стимулация на главата и казват, че е 100% безопасно.

Изследванията са доказали, че сънищата ни помагат да обработим нашите емоции и страхове. След като сте отворени към подсъзнателния ум, можете да намерите мир вътре в себе си, да излекувате психологическа травма и в резултат да намалите стреса и безпокойството.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay