Как да се справите с посрещането на гости по време на празниците (1 част)

Ето как да оцелеете

Как да се справите с посрещането на гости по време на празниците (1 част)

Всеки обича празничните семейни събирания- освен може би този, който е домакин. Коледните празници са най-прекрасното време от годината и няма по-хубаво нещо от това цялото семейство да се събере, но ако това се случва във вашия дом и трябва едновременно да украсите, да сготвите, да изчистите и да слушате досадните истории на някой член на семейството, вероятно няма да ви е много весело. Не се притеснявайте, ще ви дадем няколко съвета за това как да се справите с тази нелека задача.

1. Напазарувайте, преди да има много хора по магазините

Дните точно преди празниците не са най-подходящото време за пазаруване. Има много хора по магазините, нещата са изкупуват бързо и се чака на километрични опашки на касата. Опитайте да купите всичко възможно най-рано. Съставете списък с всичко необходимо и го проверете два пъти, за да не се налага да тичате до магазина в последния момент.

2. Направете освежителя за въздух ваш приятел

Кой казва, че домът ви трябва да бъде безупречен. Едва ли някой ще забележи дали сте измили прозорците си или не. Напръскайте с освежител за въздух и запалете ароматна свещ с коледен аромат.

3. Освободете малко място

Когато готвите за толкова много ще ви трябва много място в хладилника. Затова изхвърлете всичко ненужно и освободете достатъчно пространство.

4. Приберете чупливите неща

Ако има нещо, което ви е скъпо и е чупливо, по-добре го приберете, особено ако има деца в семейството.

5. Планувайте и се подгответе предварително

Някои ястия и десерти могат да бъдат подготвени поне ден по-рано. Ако сте предвидили да готвите нещо, което може да бъде приготвено по-рано, не се колебайте да се подготвите.

6. Кажете "Да" на купената храна

Няма нищо срамно в това да купите десерта, например. Ако пък се притеснявате да кажете, че сте го купили, може да кажете на гостите, че вие сте го приготвили, някой няма да разбере.

7. НИКОГА не отказвайте помощ

Истина е, че не е добре да има прекалено много хора в кухнята, но ако някой предложи да нареже зеленчуците или да налее напитките, не отказвайте. Позволете на гостите да ви помогнат, няма да ви бъде излишно.

8. Не експериментирайте с нови рецепти

Може шоколадовото суфле да ви изглежда лесно на 2-минутното клипче във фейсбук, но не рискувайте. Придържайте се към ястията, които сте сигурни, че можете да приготвите, за да не бъдете разочаровани.

9. Използвайте билки, за да изглеждат ястията фантастични

Сериозно, билките и подправките придават по-апетитен вид на ястието. Поръсването с магданоз или босилек отнема 1 минута, но ефектът е страхотен.

10. Съдове за еднократна употреба

За щастие, китайските стоки са навсякъде. Има изключително красиви коледни чинии, паници, прибори и т.н. Купете съдове за еднократна употреба, които ще бъдат в духа на празника, а и ще си спестите миене на огромни купчини чинии.

11. Предястията трябва да бъдат прости

Да, в интернет има идеи за хиляди интересни предястия във формата на елхички и камбанки, но вашите гости ще запомнят основното ястие, а не предястието, така че отделете повече време за основното.

12. Подгответе се за пренощуването

Ако гостите ви ще останат повече време и ще спят във вашия дом, подгответе се с чисти кърпи, повече ролки тоалетна хартия, четки за зъби и т.н. Ще бъде по-лесно, ако направо оставите тези неща в стаите на гостите, за да не се налага да се занимавате и с това по-късно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay