Как да се справите с посрещането на гости по време на празниците (2 част)

Ето как да оцелеете

Как да се справите с посрещането на гости по време на празниците (2 част)

Всеки обича празничните семейни събирания- освен може би този, който е домакин. Коледните празници са най-прекрасното време от годината и няма по-хубаво нещо от това цялото семейство да се събере, но ако това се случва във вашия дом и трябва едновременно да украсите, да сготвите, да изчистите и да слушате досадните истории на някой член на семейството, вероятно няма да ви е много весело. Не се притеснявайте, ще ви дадем няколко съвета за това как да се справите с тази нелека задача.

13. Предложете опциите за алкохол

Не казваме, че е задължително да има алкохол, за да ви бъде весело, но чаша вино ще направи обстановката по-мека и приятна.

14. Разпределете ролите

Това, че имате гости, не означава, че вие трябва да правите всичко, а те само да празнуват. Разпределете ролите. Определете кой ще се занимава с децата, кой ще сипва напитките, кой ще ходи до магазина, ако е нужно и т.н.

15. Позволете на децата да се забавляват

Ако искате децата да седят мирно на масата при възрастните, това няма да стане. Осигурете им някаква физическа активност през деня, за да се изморят и да имат апетит, както и да поседят на масата, заедно с вас.

16. Дайте си минутка

Нищо не увеличава стреса така, както това да искате да свършите всичко едновременно. Разпределете задълженията си през деня и не забравяйте да си оставяте и по малко време, за да дишате.

17. Недейте да имате големи очаквания

Обикновено, когато имате големи очаквания за нещо, то се оказва пълно разочарование. Не се напрягайте. Ако никой не подпали къщата и храната не е отровна, считайте го за успех.

18. Не се чувствайте длъжи да следвате традицията

Може би вашата баба винаги прави определени коледни сладки, но тя е родила и 5 деца без упойка. Нещата се променят и ако има някой, който не е доволен от ситуацията, може да се изяви на следващия празник.

19. Контролирайте темите на разговор

Когато много хора се съберат заедно, за да празнуват, често се започват едни и същи теми, по които има много мнения и всички са различни. Когато видите, че разговорът отива в лоша посока, сменете темата. Никой не иска скандали на Коледа, нали?

20. Дайте си разрешение да се отпуснете и забавлявате

Трябва да се насладите на плодовете на труда си. Положили сте много усилия, така че си позволете да се отпуснете и да празнувате, заедно с останалите.

21. Измислете си място за бягство

Дори хората, които обичаме понякога може да ни дойдат в повече. Измислете си място, на което можете да се "криете" или по-скоро да оставате насаме със себе си, за да се справяте със стреса.

22. Спрете да сравнявате празниците си с тези на другите

Социалните мрежи не са нещо добро. Спрете да гледате подредбата на масата или ястията на приятелите си. Наслаждавайте се на това, което сте приготвили.

23. Обърнете се назад и бъдете благодарни

След всичко останало, не забравяйте да отделите няколко минути да погледнете назад и да благодарите за всичко, което имате. Радвайте се на семейството си, вместо да се притеснявате за това дали покривката е изгладена.

24. И помнете: Краят се вижда

Дори всичко да се окаже пълен провал и семейството ви да ви натоварва, усмихнете се, всичко има своя край и до края на тази кошмарна вечеря остават няколко часа...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay