Котка се връща при собственичката си 13 години по-късно

Котка се връща при собственичката си 13 години по-късно

Експертите все още не са сигурни какво позволява на изгубени котки да пътуват на дълги разстояния без карти, компаси или други устройства, само поради силното желание да се съберат със собствениците си. Има случаи, когато котки са изминавали хиляди километри, за да се върнат у дома, благодарение на вътрешен навигационен механизъм, който все още се изучава. Но има една наистина необичайна котка на име Джил, която се загуби и в крайна сметка трябваше да измине много километри, за да намери любимия си собственик отново.

Прочетете тази трогателна история:

Котката изминава много километри, за да се върне у дома

Кели ЛаВет от Южна Каролина е загубила котката си Аби преди 13 години. Докато котката липсва, жената завършва колеж, сключва брак, има деца и работи като учител в продължение на десетилетие. На Кели й е трудно да намери думи, за да опише колко е щастлива и изненадана, когато е получила съобщение, че нейната котка най-накрая е намерена.

Кели е гледала Аби само за един месец, преди да изчезне. Процесът на загуба на Аби и нейната "нова" история започват в приюта, където тя се озовава след дългото си пътуване. И това е мястото, където е получила новото си име, Джил. Алисън Фъргюсън, която работи в приюта, забеляза, че котката има микрочип, и била изумена да открие, че животното някак си е изминало 75 мили от регистрирания си дом в Южна Каролина. Вероятно Джил се била преместила на друго място с новите собственици, които са я осиновили, след което си тръгнала.

Телефонният номер и електронната поща, които са били дадени на чипа, вече не били достъпни, но Алисън била решена да намери собственика на Джил, без значение какво ще й коства. Наред с други данни тя намира името на собственика на микрочипа и започва да търси жената. Тя изпраща съобщение до всяка жена с името Кели Амандрел във Facebook и за щастие получава отговор от първоначалния собственик на котката, който сега има различно фамилно име.

Котка се връща при собственичката си 13 години по-късно

Джил и Кели най-накрая се събират

Кели била изумена от това, че изгубената й котка е намерена и че тази жена от приюта е положила толкова усилия, за да ги събере и дори не се замисля дали да прибере котката обратно вкъщи.

"В началото изглеждаше срамежлива, но след няколко дни тя определено се сближи с мен. Тя ме следва навсякъде, спи до мен, гушка се в мен." 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay