Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Ако сте късметлия да имате леля, знаете каква благословия е това. Тя е верен приятел, който е до вас винаги- подкрепя ви, пази ви и се забавлявате заедно. Лелите са много важни хора в живота на всяко дете, които играят не по-малко важна роля от родителите, бабите и дядовците. Лелите заемат специално място в живота на своите племенници. 

Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Ето защо лелите са толкова важни и толкова страхотни:

Лелята е един от малкото хора, които познават детето от самото раждане и съответно често влиза в ролята на детегледачка, познава навиците му и участва във възпитанието на детето. Лелите, бабите и дядовците винаги са готови да се грижат за децата, но лелята е по-издръжлива от бабите и дядовците. Това й позволява да реагира по-малко емоционално на настроенията и капризите на детето.

Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Въпреки разликата във възрастта, лелята може да бъде приятел. Фактът, че тя не е родител на детето, й позволява да общува с него като приятел и да намери общ език с него. И когато лелята вижда детето като най-добър приятел и когато детето вижда лелята като приятел, забавленията и топлите спомени са сигурни.

Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Тъй като децата понякога се страхуват от това как родителите ще реагират на някаква новина, за тях е по-лесно да говорят за проблемите си с друг човек. И в този момент е ред на лелята безпристрастно да изслуша детето, без гняв, разочарование или обвинения. След това тя ще може да даде ценни съвети, базирани на богатия си житейски опит, да окаже подкрепа и да помогне на детето да се справи с проблемите.

Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Присъствието на леля в живота на детето позволява да се формират семейни ценности. Детето следва примера на родителите си, които са близки приятели със сестрите си и ги възприемат като ролеви модели при формирането и разбирането на семейните отношения. Те дори ще се опитат да общуват по същия начин със своите братя и сестри и други членове на семейството. 

Лелята много добре познава родителите на детето и може да разкаже на детето много за тях. Споделяйки спомени и разкази за детството и младостта си, лелята може да укрепи връзката си с детето. Тя му помага да гледа родителите си с други очи и да научи някои интересни факти, които карат детето да разбере родителите си и да опознае живота им по-добре. И нека бъдем честни, историите за младостта на нашите родители, особено ако те не са там, за да ги цензурират и променят, са изключително вълнуващи и интересни.

Лелите играят важна роля в живота на всяко дете! Ето защо

Лелята познава и родителите, и детето и тя може да действа като посредник. Понякога в семействата могат да възникнат проблеми на поколенията. Родителите не знаят как да говорят с децата си, а децата от своя страна вярват, че техните родители не ги разбират. И лелята може да се опита да предаде на всяка страна желанията и претенциите на другия. Тя не участва в този спор и затова вижда ситуацията по-трезво. В този случай и родителите, и децата ще я изслушат, тъй като тя е възрастен и приятел едновременно.

Тя е важна, тя е част от семейството и живота на децата и винаги ще бъде там за племенниците си. Тя ги обича и е готова на всичко за тях...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay