Най-добрият начин да се уверите, че ревността няма да разруши връзката ви

Най-добрият начин да се уверите, че ревността няма да разруши връзката ви

Ако някога сте се чудили дали ревността е нормална в здрави взаимоотношения, да, не сте луди - това е напълно нормално. Всеки човек ревнува в даден момент.

Но ако често имате скандали, заради това, че някой е харесал снимка на бившия си в Instagram, имате проблем. Колко ревност има в отношенията и как се справяте с нея, ще определи как ще се развие връзката ви.

За да не позволите на ревността да съсипе връзката ви, спомнете си тези 6 неща следващия път, когато изпитате необходимост да прегледате профила във Фейсбук на половинката си.

1. Пауза

Преди да изпаднете в паника от ревност, спрете за момент. Ревността е сурово чувство, което се дължи на възприятието, което имаме за поведението на партньора ни. Вместо да се изправите пред партньора си, когато сте развълнувани и ядосани, оставете време тези чувства да позастинат малко. Вземете душ, разходете се или поспете. Оставете време главата ви да се изчисти и тогава вече поговорете с партньора си за това, което ви притеснява. 

2. Откажете се от обидите

Вместо да започнете ожесточен спор, изпълнен с обиди и крясъци, опитайте да проведете нормален разговор, в който обяснявате как се чувствате и кое негово действие ви е обидило или разтревожило. Ако партньорът ви не се чувства атакуван, ще бъде по-склонен да изчистите недоразуменията.

3. Определете граници на поведение

Ако партньорът ви има нездравословна нужда от внимание от други хора, поставете граници, вместо да ревнувате. Обяснете му, че така не може, не ви е приятно и искате това нещо да спре. С други думи- ако смятате, че партньорът ви прави нещо нередно или просто нещо, което не ви е приятно, ясно поставете граници.

4. Погледнете се в огледалото

Много често причината за ревността сте вие самите, а не онази колежка на мъжа ви, която му е честитила рождения ден във фейсбук. Помислете каква е причината за ревността ви. Не се чувствате достатъчно добри, красиви, умни, слаби, високи? Понякога ревността е абсолютно оправдана, но в някои случаи, проблемът може да се окаже вашата несигурност. Ако смятате, че е така, поговорете със специалист.

5. Не позволявайте стари рани да се превърнат в настоящи проблеми във връзката ви

Ако сте били измамени в последната си връзка, не позволявайте това да влияе и на сегашната ви връзка, защото вероятно няма причина да се тревожите. Да, неприятно е да ви изневеряват, но не живейте с мисълта, че всеки мъж в живота ви ще ви изневерява. Опитайте се да се отървете от тези мисли, породени от стари рани.

6. Не позволявайте на страха да спечели

Много често ревността е равна на страх. Не позволявайте на този страх да ви обвзема. Всеки път, когато се чувствате несигурни, си припомняйте 3 неща, които партньорът ви прави, за да се чувствате обичани. Изберете да почувствате любов, вместо страх.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay