8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Всички ние имаме дрехи, които стоят в гардероба ни, но никога не носим и по някаква причина не изхвърляме. Има някои неща, които можете да изхвърлите спокойно, без угризения. Помислете само колко нови дрехи можете да сложите на техните места.

1. Подаръци, които не харесвате

Не е нужно да пазите всички подаръци, които сте получили, само защото са подаръци. Ако има шал, който не харесвате или рокля, която ви прави дебели, не се замисляйте, махнете ги от гардероба си. Такива дрехи само заемат място и развалят настроението ви. Това в никакъв случай няма да бъде признак на неуважение към човека, който ви е подарил съответната дреха. Можете да я подарите или да я дарите на човек в нужда.

2. Дрехи в ярки цветове

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Когато купувате ярка пола или рокля или дреха с пайети и брокат, трябва да сте наясно, че няма да я облечете втори път. Ако не сте готови да харчите пари за дреха за 1 вечер, можете просто да наемате рокли и официални облека. По-евтино и по-практично е. 

Ако вече имате много такива дрехи, които знаете, че няма да облечете отново, можете просто да ги продадете онлайн. 

3. Бяло бельо

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Почти всяка жена има бяло бельо, но то е напълно безполезно, по няколко причини: 

Бялото бельо се зацапва бързо и променя цвета си- става жълто или сиво. Друга причина е, че бялото бельо се вижда под дрехите. Ако не искате бельото ви да се вижда, изберете такова в телесен цвят или бежово.

4. Повредени дрехи

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Всички знаем колко е неприятно да се развали ципа или да се скъса копчето на нова дреха. Но се случва. Оправянето на тези неща в някои случаи излиза по-скъпо от самата дреха, така че по-добре се отървете от повредените дрехи. 

5. Дрехи, които пораждат негативни емоции

Дрехите могат да пораждат негативни емоции у нас, тъй като ги свързваме с определена случка или човек. Отървете се от дрехите, които ви карат да си спомняте лоши неща. 

6. Домашни дрехи или "дрехи за ремонт"

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Всички имаме в гардероба си дрехи, които имат петна или дупки, но ги пазим за домашни или за да ги използваме, когато правим ремонт. Но колко често правите ремонт? Не си струва да пълните гардероба си с такива дрехи. 

7. Фалшиви марки

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Всеки избира дали да носи маркови неща или фалшиви марки, но американски учени са установили, че носенето на фалшиви марки влияе на образа ни и на характера ни. Започваме да виждаме хората като по-нечестни и по-малко верни.

8. Стари бижута

8 неща, които да изхвърлите от гардероба си

Дори класическите бижута могат да станат старомодни с течение на времето. Разглеждайте аксесоарите си от време на време, за да видите дали още са модерни или не. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay