Напоследък се появяват все повече заместители на храните, които сме свикнали да консумираме. Все повече хора развиват непоносимост към глутен, лактоза и други вещества. Много хора имат проблеми с консумацията на пшенично брашно, затова се появиха много заместители на брашното. Ще ви споделим най-добрите от тях:
Тези заместители на брашното обикновено се приготвят от храни като бадеми, кокосови орехи или дори боб, които са с наподобяващи текстура и консистенция на брашното. Тези заместители на брашното внасят в диетата ни и различни хранителни вещества. Например, бадемовото брашно има повече протеини от обикновеното.
Важно е да отбележим, че заместителите на брашното не са точно същите като обикновеното брашно, затова може да се наложи малко да промените рецептите, които следвате, за да приготвяте различни ястия.
Ето някои от най-добрите заместители на пшеничното брашно:
1. Бадемово брашно
Бадемовото брашно е източник на калций и магнезий. Заменете една чаша обикновено брашно с две чаши бадемово брашно, за да достигнете същата консистенция.
2. Плантаново брашно
Плантана е плод, подобен на банана, който дава много плътен и силен вкус. Плюс това, този вид брашно е по-богато на устойчиво нишесте, така че ви засища за по-дълго време. Това брашно е по-гъсто и не съдържа зърна, така че може да се наложи да добавите малко сода, за да се надигне.
3. Брашно от нахут
Брашното от нахут е много богато на протеини. Също така има много фибри, така че е страхотен заместител на брашното. Това брашно е много подходящо за кюфтета, бургери и т.н.
4. Брашно от лимец
Лимецът също е зърно, така че съдържа глутен, но в по-малки количества. Също така има по-малко от трудно смилаемите въглехидрати. Това брашно е добър вариант за хората, които нямат непоносимост към глутен, но просто го избягват.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |