11 неща, които могат да провалят почивката ви в чужбина

11 неща, които могат да провалят почивката ви в чужбина

На нашата планета има много места със странни закони, като дори едно просто подсвиркване може да доведе до глоба, или сутрешния джогинг или носенето на жълто може да ви вкара в ареста.

Ще ви представим някои малко известни закони в други страни - въпреки че някои от тях може да изглеждат странни. Научете как да избягвате проблеми в чужда страна, за да имате чудесна почивка.

1. Бурунди- без сутрешен джогинг

Ежедневния сутрешен джогинг може да ви помогне да влезете във форма бързо, но в тази африканска страна също така може да ви помогне да попаднете в ареста. В Бурунди, джогингът се смята за акт на война, поради което е официално забранен от президента. 

2. Малайзия- не носете жълто

Ако отивате в Малайзия, трябва да обмислите да оставите всички жълти дрехи, които имате. Малайзийското правителство прие закон, забраняващ носенето на жълти блузи. В тази южна страна жълтият цвят е символ на протеста. Всяко лице, носещо този цвят, може да бъде арестувано и задържано.

3. Барбадос - не се смесвайте с околната среда

За да избегнете конфликт с местната полиция в Барбадос, трябва да оставите всички неща във военен стил у дома. Само истинските военни могат да носят такива дрехи. Тези дрехи са забранени в Барбадос, Ямайка, Гренада, Доминика и Сейнт Лусия. Забраната включва дрехи, раници, портфейли и всички други неща, които са цветни камуфлажни.

4. Тайланд- не карайте автомобил без дрехи

Независимо колко горещо е в Тайланд, не можете да носите само бански костюм, когато карате кола. Трябва да носите тениска или някакъв вид покривало. Това правило важи за шофьорите и пътниците.

5. Италия- не носете джапанки

На италианския остров Капри е забранено използването на джапанки или сандали. Плажните обувки са незаконни, защото създават твърде много шум и отвличат вниманието на други хора.

6. Колумбия - не използвайте услугите на Uber

В Колумбия е забранено използването на услугите на неофициални таксиметрови шофьори, включително приложението Uber. За да накарате други хора да вярват, че не сте взели неофициално такси, винаги сядайте на предната седалка до шофьора. Не сядайте на задната седалка, в противен случай може да бъдете спрян от полицията. Вие може просто да платите глоба от $ 39, но шофьорът може да загуби колата си.

7. Канада- не можете да свиркате

Можете да получите глоба от 250 канадски долара, ако свиркате в Петролиа, Онтарио. Това е техният начин да се предпазят от лошите шумове.

8. Италия - пясъчните замъци не са разрешени

Кметът на Ерацея, град в близост до Венеция, забранява да се строят пясъчни замъци и да се играе с топка, така че всеки да може да се наслади на слънчевите бани и да чува звуците на морето.

9. Саудитска Арабия - не оставяйте мъжете без надзор

В столицата на Саудитска Арабия, Рияд, мъжете на възраст над 16 години нямат право да посещават големите супермаркети. Това правило е да се защитят моралните ценности на жените.

10. Обединените арабски емирства - не са позволени селфитата

Има много много силни забрани в мюсюлманските страни. Винаги е забранено да правите снимки на местни хора. И на някои плажове в Дубай не можете да правите снимки на себе си или на близките си.

11. Кения - не са позволени пластмасови торби

В Кения е забранено използването на пластмасови торбички. Ако се намерят пластмасови торбички, максималната глоба може да бъде $ 38,000.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay