Странната причина, поради която искаме да правим секс с бившите си

Странната причина, поради която искаме да правим секс с бившите си

Всички знаем, че не е здравословно, но го искаме така или иначе. 

Чувала съм хиляди истории. Повечето хора се чувстват неудобно, срамуват се и се ядосват на себе си, но въпреки това спят с бившите си. Това действие ВИНАГИ предизвиква объркване и тревога, но по някаква странна причина, хората продължават да го правят. 

Понякога това води до постоянни проблеми. Понякога води до краткотрайно събиране, като в 90% от случаите двойката се разпада и е много по-болезнено и разочароващо от първия път. И все пак, въпреки всичко това, хората, които имат желание да правят секс с бившите си, са много на брой. 

Изследване извежда причините, поради които бихте могли да имате желание за секс с бившия си:

1. Имате желание за сексуален контакт с някого

Това е основната причина за много хора. Въпреки че за някои това е желание за лесен физически допир. Докосването е от съществено значение за нашето благосъстояние и сексуалната интимност увеличава цялостното удовлетворение от живота и щастието. Освобождаваме малки количества окситоцин, който е хормон на свързване / любов, когато докоснем някого. 

2. Желаете секс за раздяла

Това се случва при много хора, когато връзките им са "сложни" и завършват с объркване. За някои, раздялата със секс води до чувство за приключване. За други това просто обърква нещата по-нататък. Често е невъзможно да се получи край, тъй като взаимоотношенията завършват по различни причини и засегнатите хора не винаги се съгласяват защо нещата са приключили.

3. Това е начин раздялата да е по-малко сурова

Особено в случаите на дълга връзка. Често искаме по-бавно, по-нежно отделяне един от друг. Твърде странно е внезапно да изчезне някой, който е бил част от нашия живот.

4. Просто сте самотни

Усещаме бившите си близки и познати. Създаването на нови взаимоотношения отнема време. Необходимо е да опознаете човека емоционално и физически. Затова често се връщаме към старите, познати хора. Това изисква по-малко усилия. 

Сексът с бившия облекчава самотата ни за момента, но усложнява нещата и забавя процеса в бъдеще. В крайна сметка, трябва да свикнем да бъдем сами, дори да е за кратък прериод. 

В някои случаи, сексът води до поставяне на края, но в други случаи води до объркване, болка и негативни емоции. 

5. Имате биохимична реакция към секса с бившия

Тук идва окситоцинът отново. Този свързващ хормон съпътства добрия секс, а жените произвеждат повече окситоцин от мъжете. Поради това те са по-податливи на секс с бившия. 

6. Тъй като връзката е приключила, вие се заблуждавате, че е стабилна

В края на краищата историята вече е написана и ние знаем края. Познаваме всичко и можем да предвидим бъдещето по отношение на тази връзка. 

Ако се чувстват добре, хората често изпитват нужда да пренапишат миналото и да започнат да вярват, че връзката е по-добра от тази, която е била, или че са направили грешка, като прекратят връзката.

Дали има случаи, в които е здравословно да правите секс с бившия си? Със сигурност не е, ако не се вгледате ясно в това, което и двамата правите. Трябва да сте наясно с мотивите зад секса и да изясните каквито и да било очаквания. Ако не сте внимателни, можете да се върнете обратно в една връзка, която не ви е удобна на първо място.

Също така, ако все още сте свързани в отношенията си с бившия си, не сте способни да започнете нови отношения. Всъщност, единственият случай, когато е наистина здравословно да правите секс с бившия, е, ако сте емоционално стабилни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay