4 лесни детоксикиращи напитки, които можете да приготвите сами

Те ще ви помогнат и да отслабнете!

4 лесни детоксикиращи напитки, които можете да приготвите сами

Всяка от нас изпитва поне малка вина за преяждането и препиването по време на празниците. Наистина нямаше как да устоим на прекрасните празнични блюда и десерти, а те вървят перфектно с някоя или друга чаша винце. Затова и винаги се опитваме да поправим грешката си с натурални детоксикиращи напитки, които да оправят поразиите, които сме свършили.

Ето ви няколко чудесни идеи за домашно приготвени детоксикиращи напитки.

Гореща вода с лимон

4 лесни детоксикиращи напитки, които можете да приготвите сами

Започнете деня, като пиете чаша гореща вода с клин от лимон, тъй като това ще помогне да изчистите всички нежелани токсини от вашата система и едновременно с това да хидратирате тялото си. Цитрусовата комбинация също ще стимулира имунната ви система и ще ви помогне да абсорбирате витамини през целия ден. Друг бонус е, че лимоновата вода ще помогне да поддържате уринарния си тракт здрав, да увеличите максимално ензимната си функция и да подобрите здравето на черния дроб.

Чай с ябълков оцет

Той ще подобри състоянието на кожата ви и също така е идеален за сваляне на излишно тегло. Пиенето на този чай преди всяко хранене ще облекчи храносмилането и ще помогне за намаляване на задържането на вода, така че да не се подуете. Киселинността на оцета ще забърза метаболизма ви и по-малко калории ще влязат в кръвта ви. 

4 лесни детоксикиращи напитки, които можете да приготвите сами

Ето как се приготвя:

Сварете чаша вода и я оставете да се охлади в продължение на две минути. След това смесете с една супена лъжица ябълков оцет, последван от една чаена лъжичка суров мед. Завършете с добавяне на една чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте и се наслаждавайте!

Зелен чай

4 лесни детоксикиращи напитки, които можете да приготвите сами

Той ще ви помогне да сте мега хидратирани и ще повиши концентрацията, енергийните нива и най-вече способността на тялото ви да изгаря мазнините. Зеленият чай перфектна напитка преди тренировка, тъй като ще мобилизира мастните киселини и ще повиши ефективността ви. Не е чудно, че е толкова популярен сред знаменитостите!

Чай с ябълка и канела

Канелата е поредната префектна съставка за детоксикиране, тъй като тя стабилизира нивата на кръвната ви захар. Освен това, ябълките ще ви помогнат да се отървете от допълнителните килограми, тъй като те са отличен източник на пектин, който ще ви накара да се чувствате по-пълноценни за по-дълго време и да ви помогне да устоите на безсмислените похапвания на вафлички и кроасанчета по средата на деня.

4 лесни детоксикиращи напитки, които можете да приготвите сами

Ето как се приготвя:

Поставете две канелени пръчици в тенджера с топла вода. След това добавете половин ябълка, с една чаена лъжичка суров мед. Оставете водата в продължение на 20 минути на ниска температура. През летните месеци комбинирайте съставките със студена вода и я оставяйте в хладилника за една нощ, след което я поднесете върху лед, когато се събудите.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay