Задайте си тези 4 въпроса при търсенето на идеалната работа

За да можете да я намерите по-лесно

Задайте си тези 4 въпроса при търсенето на идеалната работа

За да намерите това, което търсите, за каквото и да става на въпрос, е добре да го визуализирате в ума си. Така има много по-голяма вероятност да се случи. Това важи и за работата. Много хора се обвиняват, че не работят това, което желаят, но търсенето на перфектната работа не е толкова просто нещо. Ето и 4 въпроса, които да си зададете сами на себе си (и да им отговорите честно!), за да я намерите.

Коя е работата, за която мечтая? - Много често се случва в по-ранна възраст да сме си представяли да работим определена професия, но след години да сме се провалили в оценките, необходими ни да влезем тази специалност. Ако наистина искате да се занимавате с тази работа все още, можете да запишете курсове за опресняване и подобряване на знанията Ви. Направете всичко възможно да работите в посока на професионалното си развитие.

Какво обичам да правя? - Доста хора забравят да си го зададат, защото възприемат работата като сфера на приходите си. Ако не вършите работата си с удоволствие, обаче, тя никога няма да бъде в графата "Идеална".

Какво умея да правя? - За да се превърне работата в Идеална, обаче, е необходимо и да разбирате от нея, не само да я обичате. Помислете коя е тази сфера,  в която смятате, че бихте били ценен кадър, а в същото време би Ви било много приятно да се развивате в нея.

Кой от моя кръг може да ми бъде полезен за постигане на моята желана работа? - Не използваме думата "връзки", защото според нас е много грозна и твърде неподходяща за това, което ние имаме предвид. Ако познавате човек от обкръжението Ви, който, например, работи в тази област, той може да Ви даде безценна информация за много неща. По този начин, най-малкото, ще видите дали нещата са така, както Вие си ги представяте, или не точно. Винаги е добре да си информиран!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay