Ценни уроци, които получаваме от първата си работа

Първата работа е важна

Ценни уроци, които получаваме от първата си работа

Спомням си първата ми работя, сякаш беше вчера. Бях спасител в местния басейн и искам да кажа, че беше страхотно. Основното ми задължение беше да седя там и да наблюдавам внимателно хората, които плуват. Така че както правех през по-голямата част от времето: седях на един стол и обръщах главата си на ляво и на дясно. Понякога ставах и се разхождах.

Обаче понякога трябваше да правя неща, които изобщо не ми се искаше да правя. Трябваше да почиствам различни отвратителни неща и да мия тоалетните. Най-добрият урок, който научих на първата ми работа, беше смирението. Чистенето на тези гадни неща ми показа, че всички хора са равни. И днес аз съм още по-благодарна, че правя това в момента - настоящата ми работа включва задължения, които ми доставят удоволствие. Всеки ден пиша за кариера, пътуване, запознанства, книги и секс. Като цяло се чувствам благословена.

Ето какво споделят и останалите хора за уроците, които са научили от първите си работни места:

Урок: Работата с други хора може да ви научи как да комуникирате ефективно

Работих в кафене / пекарна като касиер в гимназията. От 15 до 18 години работих всеки ден след училище и в неделя. Наистина се научих да излизам от черупката си и да общувам ефективно с всякакви хора и да работя в забързана среда. Уменията, които придобих на тази първа работа, бяха безценни. Поемането на тази голяма отговорност и развиването на добра етика на работа ми помогнаха за всяка работа оттогава.


Урок: Трудната работа е...трудна

Първото ми работно място беше фабрика за производство на табели. Правех всичко- от работа на производствена линия до опаковане на кутии и сгъваеми знаци. Най-големият урок, който получих от тази работа, беше само огромно уважение към хората за упоритата работа - баща ми извършваше наистина тежък труд всяка вечер, за да подкрепя семейството ни. Бяхме на крака по цяла нощ и това беше трудна работа. Това лято просто ме накара да оценя баща си дори повече, отколкото го ценях.

Урок: Не изгаряйте мостовете

Работих в PR агенция, веднага след колежа и имах много строг шеф. Тя беше склонна към емоционални промени в настроението и манипулации. ПЛачех почти всеки ден. Колкото и да беше трудно, аз винаги се отнасях към нея с уважение и никога не съм казвала / направила нещо, за което да съжалявам по-късно, когато търся нова работа. Научих много важен урок, че независимо колко сте разочаровани от работата си (или от апартамент, отношения и т.н.), трябва да опитате да не горите мостовете след себе си.


Урок: Носете тетрадка навсякъде

Това не беше първата ми работа, но беше първата ми "истинска" работа, след като завърших колежа. Бях анализатор на инвестиционното банкиране. Шефът ми ми каза никога да не ходя на среща без тетрадка и калкулатор. След време започнах да забравям калкулатора, но до ден днешен все още ходя на всяка среща с преносим компютър, дори ако съм сигурен, че няма да ми трябва.

Урок: Обличайте се като за работата, която искате, а не за работата, която имате

Само защото скоро сте завършили колежа, не означава, че трябва да се обличате като за лекции.


Урок: Ентусиазмът е ключът

Първата ми работа беше, когато бях на 18 години, като административен помощник в офиса на медицинската корпорация. Работих там само четири седмици, но научих, че независимо от позиция или задълженията, трябва да ги изпълнявате с ентусиазъм и да полагате много усилия. Работех там само няколко седмици, но една година по-късно, когато се нуждаеха от редовен HR администратор, ме поканиха на работа. Не приех работата, но беше хубаво да знам, че съм направил добро впечателение.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay