6 правила на етикета, които хората нарушават без дори да го осъзнават

6 правила на етикета, които хората нарушават без дори да го осъзнават

Има много етикетни правила, които могат да бъдат пренебрегнати, но определено не и тези 6. И най-любопитното нещо около тях е, че много малко хора дори знаят, че тези правила съществуват.

Ние ще ви помогнем да избягвате такива грешки.

  1. Мъжете трябва да правят път на жената, за да влезе първа в асансьора

    Ако си мислите, че е редно жената да влезе първа в асансьора, това не е така. Асансьорите са потенциално опасни, така че мъжът трябва да е първият, който влиза. Освен това човекът, който е най-близо до вратата трябва да излезе пръв, без значение дали е мъж или жена.

  2. Да казвате "Наздраве!"

    Когато сте с приятелите и семейството си, добре е да кажете "Наздраве", ако някой кихне. Във всички останали случаи трябва да се преструвате, че не сте забелязали нищо. Понякога можете да предложите носна кърпа, но нищо повече.

  3. Покривате устата си с дясната си ръка, когато кашляте

    Дясната ръка се смята за "социална", защото я използваме, за да поздравим, когато срещнем някого. И ако кашляте или кихате преди това, можете да предадете много бактерии с ръката си.

  4. Подаване на пипера, без солта

    Или солта без пипер. Както и да е, правилата на етикета казват, че не можете да минете само с едното от тях. Така че не забравяйте да подадете и пипер, когато ви помолят за сол.

  5. Разбъркване на захарта по часовниковата стрелка

    Вие се концентрирате толкова много, за да не удряте стените на чашата, че дори не знаете, че правите грешка. Не бива да правите кръгове с лъжицата; трябва да правите движения напред и назад с нея. Това ще разтвари захарта по-бързо и ще направи процеса много по-тих.

  6. Поздравяване на булката след сключване на брак

    Това е неочаквано, но според правилата на етикета само мъжът трябва да бъде поздравен за брака. Можете само да пожелаете щастие на жената - нищо повече. Причината е много романтична: мъжът "завладява" жена и се жени за нея, така че той е единственият, който заслужава да бъде поздравен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay