8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Повечето от нас буквално са хипнотизирани, когато гледат перфектните снимки на фитнес моделите в Instagram. Независимо дали искаме или не, ние се сравняваме с тях и често се чувстваме виновни, че не се храним здравословно или че сме пропуснали тренировка във фитнеса. Оказва се, че има цял списък от трикове, които Instagram  моделите използват, за да ни карат да вярваме, че са перфектни. 

Ето какви трикове се крият зад тези идеални снимки в Instagram:

1. Техните снимки могат да бъдат редактирани

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Карина Ирби, модел на бикини и дизайнер, публикува нередактираните си снимки. От време на време тя пуска колажи, показващи разликите между истинско тяло и фотошоп. Тя обяснява, че за нея е важно да се напомня на жените, че перфекното тяло не винаги е най-важното нещо, тъй като много жени имат нереалистични очаквания.

Много фитнес модели "мамят", като публикуват ретушираните си снимки в социалните мрежи, принуждавайки своите последователи да се сравняват с тяхната перфектност. Кампанията за нередактирани снимки, показващи хората такива, каквито са, придоби популярност напоследък. Идеята на тази кампания е хората да обичат себе си.

2. Позите и ъглите на снимките правят всичко различно

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Идеалните снимки, които фитнес моделите публикуват са внимателно подбрани, въпреки че може да не изглежда така на пръв поглед. Треньорът Джен Уидърсторм доказа това, като публикува колаж от снимки, направени през 2 минути. В една част от колажа тя седи и коремът й излиза над панталоните й, докато в другата част тя стои изправена и коремът й изглежда перфектен. "Всички изглеждаме така, когато седим", казва Джен.

3. Те работят усилено върху своите "спонтанни" снимки

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Ребека Пиърсън направи фурор, когато призна, че тя умишлено създава представата за идеален живот в Instagram, за да си намери работа. Тя разкрила истината за някои от популярните си снимки. Една от тези снимки показва, че Ребека скача спонтанно, но всъщност е отнело половин час на приятеля й и 300 снимки, за да получи перфектната "спонтанна" снимки.

4. Те могат да лъжат за перфектната си форма

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Друга снимка на Ребека показва, че седи на стол, разтяга крака си и показва своя идеален корем. Истината обаче е, че тя никога не е имала такъв корем и всичко идва от нейната поза и от осветлението. "Няма значение, че нямам дори 1 плочка на корема - това беше златото на Instagram! Предсказуемо, тъй като толкова много хора обичат етикет #fitspiration, имам много харесвания и коментари като "ABS GIRL!" И "WASHBOARD", което ме накара да се почувствам малко виновна ", призна Ребека.

5. Техният "детокс" може да бъде фалшифициран

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Фитнес моделите публикуват тонове снимки на здравословни суперхрани, които ядат, за да изглеждат прекрасни и поради тази причина често и ние ги купуваме. Истината е, че те могат да публикуват много неща, но не е задължително да ги ядат и консумират наистина. "След като изпих 2 глътки от смуутито с ревен, листа от цвекло, пащърнак и кейл, аз го изхвърлих, изхвърлих го в мивката и ядох фъстъчено масло върху филийка и малко шоколад за вечеря - не толкова здравословно хранене, което не публикувах", казва Ребека Пиърсън, модел, който публикува това в своя профил в Instagram.

6. Те всъщност не тренират, когато всички си мислим, че го правят

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Друг начин за измама, използван от фитнес моделите, е публикуването на снимки на тренировките, които всъщност не се провеждат. Моделът пише: "Като забавен пост реших да направя снимка на мен, правейки йога, Dostoevsky в ръка, с hashtag #dostoyflexy. Аз не направих никакви упражнения в този ден (нито пък се усмихвах така по време на четенето на тази книга), просто облякох тренировъчната екипировка за 5 минути, за да направя снимката."

7. Техните "идеални" снимки показват само избрани моменти от живота им

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Когато разглеждаме Instagram на моделите, телата им и животът им като цяло изглеждат идеални. Трябва да помним обаче, че това, което виждаме, е само колекция от внимателно подбрани снимки, показващи само една (най-атрактивната) страна в техния живот. 

8. Те може би са естествено слаби

8 неща, за които повечето фитнес модели не говорят

Докато някои модели публикуват снимки на зелени салати и супер здравословни храни, други избират да покажат себе си, докато ядат вредна храна от време на време, за да докажат, че е възможно да ядат всички тези сладки и мазни храни и да останат слаби. Дори ако успеят да останат в добра форма, понякога ядат хамбургери или пица, това не означава, че този трик ще работи за останалата част от хората. Всички сме различни, имаме различни видове тяло и метаболизми.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay