Новите музикални проекти на Moisey и песента му за BG MUSIC FESTIVAL

Новите музикални проекти на Moisey и песента му за BG MUSIC FESTIVAL

Moisey, Мойсей Стойчев, е роден е на 4 септември 1991 г. в с. Рилци (Благоевград), в семейство на музиканти – дядо му е бил акордеонист, майка му свири на китара, а брат му - на ударни инструменти. Започва да свири на пиано в първи клас, а от пети се занимава с фолклорно пеене.  

Заедно с Ангел Ковачев стават част от първия сезон на X Factor,  след който се превръщат в най-успешния мъжки дует на съвременната музикална сцена у нас.  Двамата оглавяват класациите и печелят няколко музикални. От 2015 г. Моисей е солов изпълнител, а в момента се самопродуцира.  Той е един от участниците в категория "поп музика" във втория BG MUSIC FESTIVAL,който ще се проведе на 8 и 9 юни в град Сандански.

Какво за теб е музиката и кога разбра, че искаш да се занимаваш с нея?

Благодарение на родителите ми съм тръгнал в тази посока още от първи клас. Няколко години съм посещавал операта в Благоевград, изучавайки пиано и солфеж и от тогава преминавайки през много трудности и стилове, съм стигнал място и време, в което музиката ми може да достигне до по-голяма аудитория.

Разкажи ни, какво беше за теб да си участник в X Factor?

Това беше еуфория, динамика, наслада на голямата сцена. Пожелавам на всеки един артист да се докосне до публиката и да се качи на такава голяма сцена, да усети благодатта, която аз съм изпитал и преживял!

Какво научи от състезанието и какви възможности ти даде то?

Научих се да работя в екип, което е много важно за един артист. Школовка, която много ментори и учители не биха могли да предоставят на учениците си, шанс да ни чуят повече хора, шанс да се запознаем с повече хора, както и да преоткрия себе си...

Кой е любимият ти музикален стил?

R&B Deep House и българският фолклор, разбира се!

Ти си финалист на BG MUSIC FESTIVAL, разкажи ни за песента, с която участваш и какво представлява конкурсът?

Песента, с която участвам - "Много ми допада". Композитор на музиката е брат ми Даниил Стойчев. За аранжимента, микса и мастъра се погрижиха Стойчо Иванов и Бранко, за което съм им много благодарен, че вложиха емоция и енергия в проекта. Това е първата ми самостоятелна песен. Посветена на една-единствена, неповторима - любимата ми жена!  Благодаря на Бог, че е донесъл това прекрасно същество в живота ми. Тя е моята муза и за доста бъдещи проекти, с две думи - "полезно неизкопаемо" и си е само за мен, хаха. Що се отнася до BG MUSIC FESTIVAL,  за мен е чест, че песента ми е селектирана за финала в най-значимото музикално събитие, даващо зелена светлина на българската музика. Фестивалът ще се проведе на 8 и 9 юни в Летния театър в гр. Сандански. Има четири музикални категории, в които участваме финалистите - рок, поп, хип-хоп/R&B и електронна музика. В моята категория - поп, сме събрани доста силни участници...

Как си почиваш, когато имаш свободно време?

Пътувам сам или с приятели, обичам планините, колоезденето и тук-там чета по някоя друга книга за личностно развитие или с езотерични послания.

Кое те вдъхновява да правиш нови песни?

Какво споменах по-горе - моето момиче! А също така и взаимоотношенията между другите хора, които ме заобикалят , истории, случки - тъжни или забавни. Ако съзнанието и сърцето на един творец са отворени към светатой намира инспирация във всичко.

Какви са целите ти, които искаш да постигнеш в музикалния свят?

Ами, да кача още няколко нива нагоре и след време да се изявявам на сцени не само в България. С  брат  ми диджей Даниил Стойчев имаме страхотен проект, който съчетава електронно звучене с българския фолклор и вярвам, че този перформънс може да ни даде достъп до по-големи сценични изяви.

Кои български изпълнители те вдъхновяват?

Тодор Колев мир на праха му! Мога да изреждам и десетки музиканти, непознати на по-голямата част от публиката...

Разкажи ни за предстоящите си проекти?

Миналата седмица бял свят видя един страхотен проект с "Бандата на Ръба" (БНР). Песента се казва Rockstar и можете да я намерите в нета. Това са страхотни млади момчета, чака ги голямо бъдеще, ако продължават в същия дух. Готвя песни с доста артисти, но следващия проект е на ход. Няма да крия -правя страхотна песен със Сузанита и  всички ще бъдете приятно изненадани!

Какво би посъветвал младите таланти в България, които искат да вървят по пътя към музикалната сцена?

Искам да кажа на всички, които търся и искат успеха. Всичко съдейства за наше добро, това е фразата, която всеки ден повтарям и на себе си , и на хората около мен. Търсете и ще намерите!

Желаем още много вдъхновение и творчески успехи на Moisey!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay