Словашкият инструктор по метода на Уим Хоф: Методът поставя ново ниво на хармония в тялото и ума

Повече за метода и практикуването му

Словашкият инструктор по метода на Уим Хоф: Методът поставя ново ниво на хармония в тялото и ума

След като ви запознахме с метода на Уим Хоф и научихте как можете да регулирате чувството си за студ и да се чувствате добре на минусови температури, ще ви запознаем с Мартин Там. Той е от Словакия, млад, амбициозен и смел човек, който е инструктор по метода на Уим Хоф. Той идва на 9 септември за първия семинар за метода в България.

С него си поговорихме за самия метод, за студа, за осъзнатостта на хората и за още много неща.

Повярвайте, дори и да не обичате студ, това интервю ще ви допадне, най-малкото, защото,противно на очакванията, стопля душата. Приятно четене. 

Здравейте, разкажете ми повече за себе си.

Див и спонтанен млад човек с естествени ценности. Ходя бос, обичам да бъда безкрайно честен и съм луд по живота.

Откога се занимавате с метода на Уим Хоф и защо? Как започна всичко?

Започнах със студа. Почувствах силно привличане от това да се потопя в зимното езеро. Първият ми опит с излагане на студ? Студът е врата към душата и спокойния ум, страхотен умствен и физически тласък в живота ми. Това беше през декември, 2015 г. Оттогава съм много често в открити водни източници през зимата. Бягам и бос по шорти в снега. През 2016 г. някой ми каза за Уим Хоф. Бях изумен от 26-те Гинес рекорди, които е направил. Но още по-интересно беше научното изследване, че хората, които нямат опит в метода му, могат да научат за 4 дни как да контролират ума и тялото си, така че да могат да издържат на инжектираната бактерия Е-коли нормално, която обикновено причинява тежко имунно заболяване. Тази група показва дълбокия потенциал, който човешкият ум и тяло имат. С този прост природен метод ние сме способни да се справим с най-големите проблеми като страх, депресия, безпокойство или болка. Ние сме способни да контролираме здравето си, силата и щастието, като използваме дишането, ума и тренировките на тялото на студа.

Как помага методът според вас и как лично е помогнал на вас?

Тялото и ума ми са чисти, здрави и пълни с енергия и любов. Аз съм свързан с тялото си, така че чувствам малките знаци от какво тялото ми се нуждае и от какво не. В студа научих как да се отпускам и да наблюдавам в стресови ситуации. Използвам това умение и в други части от моя живот. Хубаво е да излезеш извън зоната си на комфорт с радост и забавление. Научих се да релаксирам и утихна, използвайки само дишането и концентрацията си. Това е инструмент за премахване на напрежението и стреса или на страха. Концентрацията ми е много по-силна, следователно ефективността и качеството на живота ми са се подобрили. Благодарение на Метода на Уим Хоф се запознах с нови интересни хора със сходни ценности. Най-малкото аз правя това, което наистина обичам да правя (инструктор съм по метода на Уим Хоф), радвам се на красиви моменти, когато споделям този прост и силен метод за дълъг живот.

Словашкият инструктор по метода на Уим Хоф: Методът поставя ново ниво на хармония в тялото и ума

Виждате ли влиянието му върху хората и какво е то?

Виждам огромно влияние в живота на хората, които практикуват метода. Дори и по време на първото си преживяване, по време на семинара, те преодоляват страха си от студа. За много хора това е първият път, когато съзнанието им мълчи за повече от няколко секунди. По време на упражненията по дишане много често се случва да се премахнат подтисканите емоции и хората да се освободят от травми и блокажи. Аз имам клиенти с хронично възпаление, например множествена склероза, което е възпаление на хроничните нерви. Можем да видим огромни разлики, възпалението намалява, благодарение на студа и упражненията за дишане повишават нивата на кортизол за известно време. Методът поставя ново ниво на хармония в тялото и ума. Аз съм толкова благодарен за това!

Защо хората трябва да практикуват този метод? С какво той подобрява живота?

Просто трябва да пробват. Наистина е просто и отнема малко. След опита си повече няма да се питат как методът подобрява живота.

Словашкият инструктор по метода на Уим Хоф: Методът поставя ново ниво на хармония в тялото и ума

През септември идвате в България за семинар за метода. Разкажете малко повече.

Очаквам да споделя метода с хората в България. В страната ви няма сертифициран инструктор по метода на Уим Хоф, така че е моя мисия да дам възможност за учене и практикуване на метода с опитен човек.

Какви са очакванията ви?

Нямам очаквания. Повече наблюдавам, отколкото очаквам.

Според вас методът набира ли популярност?

Разбира се. Ние сме първата група от инструктори в света. Сега се приближаваме до хората. Аз съм благодарен за това интервю, защото подаваме ръка на нарастващата осъзнатост на хората.

Какви хора идват да го практикуват?

Всякакви хора. Хора, които са готови да подобрят здравето си. Хора, които са готови да се научат да контролират и да се отърват от психическия стрес. При атлетите е интересно, че методът води до повишаване на издръжливостта и съкращава времето за възстановяване. Идват и хора, които не обичат студа, но искат да се научат как отново да стоплят тялото си. Много хора вече знаят, че начинът, по който дишаме е важен, но не знаят как да дишат правилно. Много хора също така знаят колко полезен е студа, но имат нужда от побутване за да започнат да работят с него. Всякакви хора се свързват с мен.

Словашкият инструктор по метода на Уим Хоф: Методът поставя ново ниво на хармония в тялото и ума

Какво да очакваме на семинара?

На моя уъркшоп ще получите причини и мотивация да адаптирате метода към живота си. Ще научите как работи метода и какво е научното му обсноваване. Всички знания също ще бъдат практикувани. Не е важна само теорията, а и практиката. Ние ще правим медитация за настройка на ума,упражнения за фокусиране върху настоящия момент, дихателни упражнения, а накрая ще се потопим в ледена баня. Ще срещнете нови, интересни хора и ще чуете моят история, която вдъхновява много хора да живеят пълноценен живот. Това е история, в която срещнах живота и смъртта заедно. Очаквам да се срещна с вас, прегръдки от Словакия, Мартин Там, сертифициран Уим Хоф инструктор.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay