Вкусна салата с месо, балсамов оцет и праскови

Вкусна салата с месо, балсамов оцет и праскови

Вероятно тази комбинация ви звучи много странно, но вкусът е невероятен. Ето как да си я приготвите, за да се убедите сами:

Необходими продукти:

500 гр. чисто месо, по избор

1/4 ч. балсамов оцет

1 скилидка чесън

1 с. л. кафява захар

1 с. л. олио

сол

черен пипер

1/4 ч. зехтин

сол от 1 голям лимон

6 ч. рукола

2 праскови, нарязани на тънко

1/3 ч. сирене фета

Начин на приготвяне:

Вземете един плик за печене. Сложете месото, балсамовия оцет, чесъна и кафявата захар. Оставете да се мариноват, около 20 минути на стайна температура. 

Загрейте скарата.

Намажете месото с олио и подправете със сол и черен пипер. 

Изпечете месото хубаво и от двете страни.

Оставете за около 5 минути, след което го нарежете. 

Междувременно направете дресинга: В малка купа разбъркайте зехтина и лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. 

В голяма купа добавете руколата, прасковите, сиренето и месото. Поръсете с дресинга и внимателно разбъркайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay