Днес ще ви предложим рецепта за вкусна говежда яхния, която е страхотна за студеното време. Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
1 супена лъжица олио
500 гр. говеждо месо, нарязано на парчета
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
2 моркова, обелени и нарязани на кръгчета
2 стръка целина, нарязани
сол
черен пипер
3 скилидки чесън, накълцани
1/4 ч. доматена паста
6 чаши говежди бульон
1 ч. червено вино
1 супена лъжица сос Уорчестър
1 ч. л. суха мащерка
2 дафинови листа
500 гр. малки картофи, разрязани на половина
1 ч. замразен грах
1/4 ч. прясно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В голям тиган, на средна температура, загрейте олиото. Запържете месото за около 10 минути и го извадете в чиния, върху кухненска хартия.
В същия тиган запържете лука, морковите и целината, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер и гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете доматеното пюре и чесъна и оставете на котлона за около 2 минути.
Върнете месото обратно в тигана, добавете бульона и соса Уорчестър, мащерката и дафиновите листа.
Оставете да заври и след като заври намалете топлината и оставете да къкри, около 30 минути.
Добавете картофите и оставете за още 15 минути. Премахнете дафиновите листа.
Добавете граха и оставете за още 2 минути.
Гарнирайте с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |