Говежда яхния

Говежда яхния

Днес ще ви предложим рецепта за вкусна говежда яхния, която е страхотна за студеното време. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

1 супена лъжица олио

500 гр. говеждо месо, нарязано на парчета

1 супена лъжица зехтин

1 глава лук, нарязан

2 моркова, обелени и нарязани на кръгчета

2 стръка целина, нарязани

сол

черен пипер

3 скилидки чесън, накълцани

1/4 ч. доматена паста

6 чаши говежди бульон

1 ч. червено вино

1 супена лъжица сос Уорчестър

1 ч. л. суха мащерка

2 дафинови листа

500 гр. малки картофи, разрязани на половина

1 ч. замразен грах

1/4 ч. прясно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

В голям тиган, на средна температура, загрейте олиото. Запържете месото за около 10 минути и го извадете в чиния, върху кухненска хартия. 

В същия тиган запържете лука, морковите и целината, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер и гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете доматеното пюре и чесъна и оставете на котлона за около 2 минути. 

Върнете месото обратно в тигана, добавете бульона и соса Уорчестър, мащерката и дафиновите листа. 

Оставете да заври и след като заври намалете топлината и оставете да къкри, около 30 минути. 

Добавете картофите и оставете за още 15 минути. Премахнете дафиновите листа.

Добавете граха и оставете за още 2 минути. 

Гарнирайте с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay