Готварски трикове, които ще направят живота ви по-лесен

Готварски трикове, които ще направят живота ви по-лесен

Според едно проучване, жените прекарват около 3 години от живота си в готвене. Поради тази причина, всяка домакиня трябва да прочете тези трикове, които пестят време и усилия. Ето как лесно и бързо да приготвяте любимите си храни:

1. Как да направите перфектно кръгло яйце 

За да направите перфектно кръгло яйце, нарежете една глава лук на пръстени, поставете един от пръстените в тиган и счупете яйце вътре. Лукът няма да позволи на яйцето да се разтече в тигана. 

2. Как да направите вкусни шишчета бързо

Приготвянето на шишчета може да бъде много бавно. Затова вземете едно голямо парче месо, забодете шишчетата на равни разстояния. Разрежете месото по дължина и после по ширина. Вашите шишчета са готови!

3. Карамелени ребра

Предварително сварете ребрата в Кока Кола, за да станат сладки. След това ги запечете на скара за по 4-5 минути от всяка страна, за да се появи карамел. 

4. Прост трик за белене на яйца

Преди да сварите яйцата, направете малка дупка в черупката с помощта на игла. Това ще ви помогне да обелите яйцата по-лесно след това.

5. Как да направите перфектна торта

За да направите тортата идеално гладка, потапяйте шпатулата в гореща вода, преди да заглаждате глазурата. 

6. Как да сготвите много яйца едновременно

Ако нямате много време или трябва да сготвите много яйца бързо, поставете ги на мокра кърпа и ги поставете във фурната за 30 минути. 

7. Направете вкусна закуска за 5 минути

Ако искате да се насладите на вкусна зауска, можете да приготвите кошнични с шунка, сирене и кашкавал. Наредете продуктите във форма за мъфини и готово. 

8. Как да приготвите кюфтета във фурната

Можете да печете кюфтетата във фурната, като ги наредите във форма за мъфини. Така че запазят формата си. 

9. За да се отървете от излишната мазнинна, добавете ориз

Можете да сложите малко ориз на дъното на тавата, за да поеме излишната миризма. 

10. Лесен трик за готвене на няколко ястия едновременно

Направете прегради с помощта на фолио. По този начин ще можете да сготвите няколко ястия едновременно, в една и съща тава. 

11. Марината за месо с кафе

Оказва се, че кафето може да се използва за мариноване на месо. Киселината, която се съдържа в кафето, ще направи месото меко, нежно и наистина вкусно.

12. Рязане на пиле на тънки филийки

За да нарежете пилето на тънки филийки, поставете го във фризера за 10-15 минути. Така ще ви бъде по-лесно.

13. Бланширане на зеленчуци

Бланширането представлява потапяне на храна във вряща вода за 2-3 минути. Това помага на зеленчуците да станат по-меки. Можете да бланширате зеленчуците преди да ги печете и да ги пържите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay