Рецепта за канелони със сирене и кашкавал

Едно много вкусно ястие

Рецепта за канелони със сирене и кашкавал

Пастата е едно от най-вкусните ястия, за което сме много благодарни на италианците. Има много видове паста, но един от най-популярния вид е канелони. Те представляват навити на рула кори лазаня. Приготвят се, като се пълнят с плънка, редят се в тава и се заливат със сос, който да поемат и след това да омекнат.

Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

12 бр. канелони

300 гр. краве сирене

200 гр. кашкавал

2 бр. домати

2 стръка босилек

500 гр. доматен сок

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

сол, черен пипер, захар

Начин на приготвяне:

Задушете за 2-3 мин. чесъна с малко зехтин

Изсипете доматения сок и 1 чаена чаша вода. След това добавете сол и захар на вкус и оставете малко да поври, докато напълните канелоните. Добавете и половината босилек и черен пипер.

Вземете една купа и натрошете сиренето. Добавете лука, нарязан на ситно, настържете половината кашкавал и добавете доматите, нарязани на кубчета.

Напълнете канелоните с тази смес и ги подредете в тавичка, намазана със зехтин.

Залейте пълнените канелони със соса и печете 25 минути. Преди да ги извадите от фурната настържете и останалия кашкавал отгоре.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay