Ще са Ви необходими:
- 2 връзки лук
- 2 чаши боб
- 2 чаши грах
- 1 чаша киноа
- целина
- 150 мл. сметана
- олио
- репички за украса
- бяло вино
- сол, черен пипер
Сварете боба и граха. След това ги охладете в студена вода и оставете настрана.
В уок тиган сложете нарязания на ситно лук и киноата и запържете в олиото. Добавете и малко бяло вино. След това добавете вода, за да се свари киноата. Съотношението е 1 чаша киноа към 3 чаши вода.
Нарежете целината на дребни парчета и я запържете в малко олио.
В голяма купа умесете киноата, боба и граха. Овкусете със сол и черен пипер и отгоре украсете с репички.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |