Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода

Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода

Домашните растения правят домовете ни уютни и приятни за окото. Въпреки това, не всички хора са достатъчно търпеливи, за да се грижат за тези зелени декорации или са склонни да бъркат в почвата в саксиите.
Оказва се, че има растения, които могат лесно да растат, дори без пръст. Ето кои са те:

1. Чесън

Ако поставите скилидки чесън във вода, зелените кълнове ще порастат след известно време. Тези зелени стръкове са годни за консумация и можете да ги добавите към вашата салата.

2. Китайско зеле

Можете да отгледате нови листа китайско зеле, дори ако имате само долната част от него. Поставете долната част на зелката в купа с вода и гледайте как порастват нови листа зеле.

3. Зелен лук

Всичко, от което се нуждаете, е чаша вода и няколко луковици зелен лук, за да сте сигурни, че ще имате голямо количество здравословен зеленчук.

4. Моркови

Бързо ще се появят зелени листа в горната част на морковите, ако ги сложите във вода. Можете да добавяте тези зелени листенца в салатата си.

5. Праз лук

Просто потопете праз лука във вода и готово!

6. Мента

Ментата е чудесно допълнение към чай, сладкиши и различни сосове и е доста лесна за отглеждане. Всичко, което трябва да направите, е да поставите корените във водата.

7. Босилек

Всъщност не е нужно да купувате тази билка от хранителния магазин, за да я имате вкъщи. Можете лесно да отглеждате босилек в чаша с вода.

8. Розмарин

Ако искате да отгледате розмарин в кухнята си, ще имате нужда от няколко стръка от тази ароматна билка. Поставете ги във вода и скоро ще се появят корени.

9. Лалета

Много хора мислят, че могат да отглеждат лалета само в градините. Това обаче не е съвсем вярно. Можете да отглеждате това прекрасно цвете и в дома си. Всичко, което трябва да направите, е да сложите луковиците в малко вода.

10. Зюмбюл

Това растение може лесно да расте без почва и да цъфти с деликатни красиви цветя. Поставете луковиците във ваза, пълна с камъни и малко количество вода. 

11. Беладона

Това е още едно декоративно луковично растение, което не изисква почва, за да цъфти. Всичко, от което се нуждаете, е ваза, камъни за запазване на луковицата в стабилно положение и вода.

12. Папирус

Това растение изглежда като тънка крехка палма и не изисква почвата да расте. Необходима е само вода.

13. Бамбук

Бамбукът расте доста бързо и обикновена ваза с вода е достатъчна, за да стане пълноценно растение.

14. Китайски вечнозелен

Китайски Евъргрийн не е водно растение, обикновено расте в гърне с пръст. Въпреки това, тъй като е едно от най-лесните растения за отглеждате, то се чувства добре и във водата, въпреки че растежът  няма да бъде толкова бърз, колкото в почвата.

15. Кактус

Тези стайни растения са много популярни, защото те не се нуждаят от чести поливания и големи саксии, за да растат. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay