Ще ви предложим рецепта за вкусно хрупкаво пиле с пармезан. След като го опитате веднъж, няма да можете да спрете да ядете...
Необходими продукти:
2 ч. галета
1/2 с. л. чесън на прах
1/4 ч. настърган пармезан
1 голямо яйце, разбито с 1 с. л. вода
2 чаши брашно
700 гр. пилешко месо, обезкостено
сол
черен пипер
олио, за пърженето
2 ч. сос маринара
1 ч. моцарела
3 ч. л. босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе 3 купи, в които ще смесвате съставки. В първата купа смесете галетата, чесъна на прах и пармезана. Във втората купа счупете яйцето и го разбийте с водата. В третата купа трябва да сложите брашното.
Подправете пилешкото месо със сол и черен пипер. Потопете всяко от парчетата месо във всяка от трите купи, като започнете от брашното, след това яйцето и след това сместа с галетата.
В дълбок тиган загрейте олиото. Когато олиото е нагорещено, сложете месото вътре. Пържете около 5-7 минути, до златисто. Когато е готово, извадете месото в чиния с кухненска хартия.
В голяма тавичка загрейте малко соса маринара. Наредете пилешкото месо върху соса, поръсете с моцарела и печете няколко минути.
Гарнирайте с босилек и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |