Днес ви предлагаме една чудесна рецепта за пиле фрикасе.
Ще ви бъдат необходими:
- 4 пилешки бутчета
- 500 грама замразен грах
- 2 глави лук
- 20 мл. бяло вино
- 1 пилешки бульон
- 1 лъжица сметана
- 50 грама масло
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
Запържете в тиган парчетата пилешко месо за около десетина минути. След като обeлите и нарежете лука, го добавете и него към месото. Прибавите и бялото вино.
Сега добавете пилешкия бульон (около половин литър) и оставете да къкри за около час.
Грахът поставете във вряла вода, за да се размрази и прибавете към ястието.
След като е готово, отгоре сложете сметаната!
Да ви е вкусно!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |