Днес ще ви предоставим рецепта за обичаната от всички мусака, но с патладжани. Ще ви бъдат необходими:
- 4 патладжана
- 200 мл. Доматен сок
- 200 гр. Прясно козе сирене
- 80 гр. Бяло сирене
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица мляко
- 2 супени лъжици зехтин
- няколко листа босилек
- 1 чаена лъжичка кимион на прах
- сол, черен пипер
Включете фурната на 200 градуса да загрява.
Измийте и обелете патладжаните и ги нарежете на ивици по дължина. Запържете ги в тиган с олио.
В купа смесете козето сирене, кимиона, босилека. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
В друга купа смесете бялото сирене, пармезана, млякото.
В тава започнете да нареждате композицията. Намажете тавата хубаво със зехтин и започнете да слагате ред патладжани, отгоре доматения сос и сместа с козето сирене, отгоре отново ред патладжани и завършете със сместа с бялото сирене.
Запечете за около 30 минути.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |