Печено пуешко със сос от горчица

Вкусотия!

Печено пуешко със сос от горчица

Това вкусно ястие ще достави неимоверно удоволствие на вкусовите ви рецептори. Ето и как да си го приготвите.

Нужни са Ви:

  • 1 кг. пуешко филе
  • 2 супени лъжици горчица
  • 2 скилидки чесън
  • половин чаша бяло вино
  • бульон
  • 150 грама сметана
  • 25 грама масло
  • 1 супена лъжица олио
  • 2 стръка пресен риган
  • 1 супена лъжица къри
  • сол, черен пипер

Извадете пуешкото месо от хладилника поне час преди да го готвите.

В тенджерка разтопете маслото. Добавете пуешкото месо вътре, за да се затопли. След това изхвърлете мазнината и поставете пуешкото отново в тенджерата, посолете и добавете черен пипер на вкус и добавете къри и чесън, нарязан на дребно.

Долейте вино, бульона и ригана. 

Оставете да ври около 45 минути. 

Сега изцедете сока от готвенето в друга тенджера. Към него добавете горчицата и сметаната. Оставете сосът да ври няколко минути на котлона.

Натопете пуйката в соса. Яде се топло!

Да ви е вкусно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay