Свежа мусака от тиквички

Едно пролетно ястие

Свежа мусака от тиквички

Пролетта е сезонът, в който започваме да хапваме все по-леки и свежи храни. Тиквичките са един от най-вкусните продукти, на които можем да се наслаждаваме през пролетния и летния сезон. Ще ви предложим една рецепта за постна, свежа муска, която може да хапвате в пролетните и летните дни. Ето я и нея:

Необходими продукти:

  • 5-6 средно големи тиквички
  • 1 връзка копър
  • 1 консерва доматено пюре или доматен сок
  • 4-5 яйца
  • 300-400 гр. сирене или извара
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквичките на кубчета. Оставете ги за няколко часа, за да се отцедят.

След това ги изсипете в една тава, заедно с доматеното пюре и копъра. Печете 20-30 минути, докато омекнат тиквичките.

В една купа разбийте яйцата и сиренето и след това залейте тиквичките с тази смес.

Печете още малко, докато се изпече заливката.

Ястието може да се консумира както топло, така и студено.

ДОбър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay