Супер лесни есенни вечери: говеждо с броколи и чушки

Едно ястие с говеждо месо

Супер лесни есенни вечери: говеждо с броколи и чушки

Говеждото месо не е особено популярно в България и не се консумира масово, но това не пречи да експериментирате. Има много интересни ястия, включващи говеждо месо, които може да ви харесат и да включите към менюто си. Днес ще ви представим следващата супер лесна есенна вечеря, като представлява говеждо месо с броколи и червени чушки. Ето я рецептата:

Необходими продукти:

1 1/2 чаша ориз

сол

1/2 чаша соев сос

1/2 чаша пилешки бульон

2 супени лъжици оцет

3 с. л. кафява захар

3 скилидки чесън

1 супена лъжица сусамово масло

1 с. л. царевично нишесте

1 с. л. пресен джинджифил

500 грама говеждко месо, нарязано

1 глава броколи

1 червена чушка, нарязана на ленти

сух червен пипер (по избор)

Начин на приготвяне:

Вземете една тенджера и в нея изсипете ориза и 2 чаши вода. Оставете тенджерата на котлона да заври и след като заври оставете да къкри няколко минути, докато попие водата. След това изцедете ориза от останалата вода.

Междувременно, в средно голяма купа разбъркайте соевия сос, пилешкия бульон, оцета, кафявата захар, сусамовото масло, царевичното нишесте и джинджифила.

Загрейте малко мазнина в един голям тиган. Запържете месото и след като е добре запържено го прехвърлете в чиния.

В същия тиган добавете броколито и чушката и гответе, докато броколито стане ярко зелено.

Добавете соса и месото в тигана и оставете ястието да се сгъсти.

Сервивайте, като една порция трябва да съдържа малко ориз, говеждо с броколи и червен пипер, ако сте решили да сложите.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay