Царевичната каша е едно много вкусно ястие, с което можете да замените качамака или попарата, просто за да добавите малко разнообразние. В тази рецепта има и сирене, което прави кашата още по-вкусна.
Необходими продукти:
2 чаши пилешки бульон
2 чаши вода
сол
1 ч. царевично брашно
4 с. л. масло
1 ч. чедър, настърган
1/4 ч. пармезан
черен пипер
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера сложете пилешкия бульон и водата, добавете сол и оставете да заври. Намалете топлината и добавете царевичното брашно. Оставете на котлона около 10 минути, докато сместа се сгъсти.
Добавете двата вида сирене, маслото, още сол и черен пипер, разбъркайте и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |