Гаденето по време на бременността означава по-умно дете?

Гаденето по време на бременността означава по-умно дете?

Бременността е прекрасна, но и много предизвикателна, а сутрешното гадене е един от най-неприятните аспекти от нея.

Ние знаем колко досадно може да бъде това, но имаме добри новини за вас: едно проучване показа, че хормоните, които причиняват сутрешното гадене, са същите като тези, свързани с по-голямото развитие на мозъка при детето. Какво означава това? Продължете да четете, за да научите повече.

Дискомфорт с цел

Проучване, публикувано в The Journal of Pediatrics, показва, че гаденето, което се проявява по време на бременност, е признак за висок коефициент на интелигентност при детето. В допълнение, колкото по-висока е интензивността на гаденето, толкова по-висока ще бъде прогнозираната интелигентност на детето. В проучването са участвали 121 жени, които са забременели между 1998 и 2003 г., а нивата на интелигентност на децата са анализирани, когато са били на възраст между 3 и 7 години.

Дългосрочни резултати

Други проучвания, публикувани в списание JAMA Internal Medicine, разкриват, че сутрешното гадене по време на бременност е добър знак, тъй като е свързано с по-ниска честота на спонтанен аборт. С други думи, сутрешното гадене има защитна функция, защото означава, че нивата на хормоните са достатъчно високи, за да се поддържа бременността. 

Невроналното развитие 

Сутрешното гадене изобщо не е приятно, но идеята, че то има смисъл и стойност, ни кара да гледаме на него по различен начин. Децата на майки, които са имали сутрешно гадене, имат по-високи резултати на тестовете за интелигентност, отколкото тези, чиито майки не са страдали от гадене по време на бременността. Работата е там, че увеличаването на човешкия хорионичен гонадотропин (GCH), вероятното обяснение на причината, поради която имате сутрешно гадене, създава идеална среда за плацентата и за по-добро развитие на невроните при децата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay