Актуални тенденции при цветовете в интериорния дизайн за 2019

Актуални тенденции при цветовете в интериорния дизайн за 2019

Планирате да направите ремонт на вашия дом или ви предстои да обзавеждате нов дом и искате той да бъде в крак с актуалните цветови тенденции в интериора? Попаднали сте на правилното място. Заедно с дизайнера на студио за интериорен дизайн Моми Студио – Антония Саранеделчева ще ви запознаем с най-новите тенденции, отличаващи се с богати цветове, които ще вдъхнат живот на вашите стени докато персонализирате дома си.

1. Неутрални и земни тонове

В момента всички търсят автентичност и се фокусират върху това, което е от съществено значение. Поради тази причина никак не трябва да ви учудва факта, че най-новите стилове са монохроматични. Цветовете на стените не са изключение от правилото. Неутралните и земни тонове са изключително подходящи за минималистичния стил и ще създадат усещане за спокойствие в ежедневието на собствениците. Ще откриете широка гама от топли и успокояващи тонове, които с времето продължават да изглеждат много добре, без да бъдат скучни.

Например тъмно кестенявия нюанс много добре се комбинира с лилавия цвят, който е толкова популярен от миналата година. Той ще бъде актуален и през тази година и ще може да се съчетае с много други цветове. Насърчава релаксацията.

Пясъчните тонове са подходящи за стени, които излъчват елегантност и могат да се адаптират към минималистичния стил например. Този цвят подчертава метали като хром, месинг и мед. Тъй като това е неутрален цвят, той се комбинира добре с най-акцентиращите цветове.

Актуални тенденции при цветовете в интериорния дизайн за 2019

2. Пастелни цветове

Различните пастелни цветове предлагат свеж вид. Тези цветове ще придадат успокояващо усещане на стаята, ще създадат хармонична атмосфера и ще насърчат общуването.

По-смелите пастелни цветове могат да се използват и в умерени количества. Поставете ги тук-там, за да създадете контрастни и структурирани цветови ефекти. Например прасковения цвят се комбинира много добре с нюанси на сивото.

Актуални тенденции при цветовете в интериорния дизайн за 2019

3. Зелен цвят

Той доби популярност през 2018 и 2019 година и безспорно можем да кажем, че "зелената" тенденция е все още под прожекторите на интериорния дизайн. С всяка следваща година този цвят е актуален с различни нюанси, всеки от който е по-съблазнителен от предходния. Зеленият цвят има много добродетели. Той ни създава релаксираща, естествена атмосфера и създава усещане за топлина. Изключително актуална е комбинацията между два нюанса зелено – по-светло и тъмно, които не се засенчват взаимно. Така нареченият омбре ефект ще бъде изключително популярен през 2019 година.

Актуални тенденции при цветовете в интериорния дизайн за 2019

4. Тъмно лилаво

Лилавият цвят прави своето голямо завръщане след много години отсъствие. Новият пурпурен цвят няма нищо общо с остарелите лилави декоративни елементи от 2000-та. Тенденцията сочи, че актуален ще бъде най-жизненият, загадъчен и шикозен нюанс. Тъмният пурпурен нюанс стимулира сетивата, успокоява ума и олицетворява баланса. И ако това не ви е достатъчно да изберете този нюанс за интериорния дизайн на вашия дом, то знайте, че лилавото е кралския цвят, който излъчва финес, сила и лукс.

Тъмно лилавият цвят безспорно очарова окото. А нюансът с цвят "слива" ще бъде сред топ тенденциите за 2019 година. Той ще бъде актуален в по-светли тонове и е подходящ предимно за спални, дневни и бани. Комбинира се изключително добре с метали като месинг и злато, но може да бъде също толкова неустоим и в съчетание със сребърни тонове.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay