Вероятно не пиете достатъчно вода, докато практикувате периодично гладуване

Вероятно не пиете достатъчно вода, докато практикувате периодично гладуване

Периодичното гладуване е един от най-модерните методи за сваляне на излишните килограми. Но е изненадващо лесно да се дехидратираме, ако следваме този режим на хранене. Всъщност, може да се наложи да пиете вода по-често, отколкото си мислите.

Помислете за това: хидратирате се най-много, когато пиете вода, но водата, която се съдържа в храната, като плодове и зеленчуци, също е изключително важна. Така че, дехидратацията по време на периодичното гладуване определено е голям риск, като се има предвид, че имате по-малко хранения и големи периоди между храненията.

Изключително важно е да пиете много вода, особено през периодите на гладуване. Нуждата от вода варира в зависимост от организма ви, но едно ориентировъчно правило е 2,2 литра за жена и 3 литра на ден за мъж. Нашата действителна нужда от вода е по-висока, но около 20% от нея идва от храната, ако ядем подходящите плодове и зеленчуци, които са с високо съдържание на вода.

За да останете хидратирани и да предотвратите досадни симптоми като подуване на корема и главоболие, направете водата част от вашата рутина, точно както храната е част от рутината. Пиенето на вода може дори да помогне за предотвратяване на всякакво чувство на глад, което изпитвате, докато тялото ви се приспособява към храненето според този режим.

Разбира се, можете да си поставите дневна цел от два до три литра вода на ден и да се опитвате да я постигате.

Ще ви споделим и един малък трик. Нали знаете как се стараете да нямате около себе си вкусна храна, когато сте на диета, за да не ви се яде? По същия начин се опитвайте винаги да имате вода около себе си, за да се сещате по-често да пиете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay