Инконтиненция след раждане- какво представлява и как да се справим?

Инконтиненция след раждане- какво представлява и как да се справим?

Бременността и раждането, като даването на живот, е нещо изключително специално и най-щастливият момент в живота на всяка жена. Бременността носи със себе си някои неприятни усещания, самото раждане пък е доста болезнено, но моментът, в който видите малкото човече, което тъкмо е поело първата си глътка въздух, забравяте за всяка болка, неудобство и неразположение. 

Въпреки това, възстановяването след раждането не е особено бърз процес и носи със себе си някои доста неприятни усещания. Разбира се продължавате да изпитвате болка, има кървене, наподобяващо месечен цикъл около 30-40 дни и други неща, за които жените не говорят. Друго неприятно нещо, което се случва на някои жени, обикновено след естествено раждане, е инконтиненция или неспособност за задържане на урината, особно при стресови ситуации. Накратко, можем да изпуснем урина дори след обикновено кихане. 

Това е изключително неприятно и доста стресиращо за жените, тъй като трябва да се справят с много нови неща едновременно. Не се паникьосвайте, това не е нещо необратимо. Тя може да бъде причинена от спадане на органите в малкия таз, както и от стрес, нервни разстройства, инфекции на пикочните пътища, които могат да отслабят мускулатурата на пикочния мехур, а това води до неприятното неволево изпускане.

За да избегнете този проблем, най-добре е да вземете мерки преди да се е случило, а именно редовни физически упражнения за малкия таз. Тонусът на вагиналните мускули е важен за всяка жена, не само за тези, които ще раждат или са родили скоро, а упражненията са изключително лесно- просто стягайте и отпускайте влагалищните мускули по няколко минути всеки ден. 

При много тежки случаи се налага хирургическа намеса, при която чрез пластическа операция се повдигат органите в малкия таз. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay