4 психологически симптома на депресията

4 психологически симптома на депресията

Независимо колко често срещана е депресията, тя лесно може да бъде пренебрегната или погрешно диагностицирана, което е опасно, защото когато остане неконтролируемо, разстройството на настроението може да бъде изтощаващо. Депресията се проявява по много различни начини, които са субективни за всеки човек и докато може да познавате физическите симптоми, има няколко често срещани психологически признаци, които не бива да игнорирате. Ето 4 психологически симптома на депресията:

1. Липса на интерест 

Невъзможността да се наслаждавате на нещата, които някога са ви носили удоволствие, заедно със загубата на интерес към обичайните си социални дейности, като например прекарване на време с приятели, е един от основните сигнали за депресия.

2. Умора и безсъние

Независимо дали го осъзнавате или не, теглото на мислите и тревогите в съзнанието ви могат да доведат до безсъние и съответно умора, защото съзнанието ви не може да се отпусне и да си почине.

3. Остри реакции

Ако реагирате по-остро и сте по-загрижени от обикновено, това също може да бъде признак на депресия и трябва да се замислите. 

4. Постоянен песимизъм

Въпреки че чувствата на безнадеждност, раздразнителност и тъга са част от живота, ключът към забелязването им като симптом на по-дълбок проблем е в продължителността. Ако сте песимистично настроение в продължение на седмици, това може да е проблем. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay