10 козметични продукта, за които си харчите парите напразно

10 козметични продукта, за които си харчите парите напразно

Според проучване, направено от онлайн магазин, жените използват средно 16 козметични продукта. Това не е изненада, почти всеки ден на пазара се появява нов "абсолютно необходим" продукт, който рано или късно се появява в козметичната чанта на всяка жена. Но в действителност много от тези продукти не са ни нужни и харчим парите си напразно. 

Ето няко от тях:

1. Кокосово масло

През последните няколко години кокосовото масло се превърна в един от най-популярните натурални козметични продукти. Често се използва вместо овлажняващи кремове или като продукт за почистване на кожата. Въпреки това, кокосовото масло не е универсален продукт, който работи за всички. Той може да запуши порите и да причини акне при някои хора. Ако имате мазна кожа, трябва да изберете друг продукт за лицето си.

2. Мист за лице

Предполага се, че този продукт овлажнява кожата на лицето, но не е толкова просто. Сухата кожа се нуждае не само от влагата, но и от елементите, които поддържат кожата хидратирана. Без тези елементи влагата просто се изпарява от повърхността на кожата. Така че повечето мистове не само са безполезни, но и вредни: те не съдържат нищо друго освен вода, аромат и оцветител (които могат да причинят алергична реакция при хора, които имат чувствителна кожа). Съдържат глицерин, пропиленгликол, хиалуронова киселина и екстракт от алое.

3. Химически пилинг

Когато хората се опитват да спестят пари, те започват да правят химически пилинг у дома. Но това е една от процедурите, които трябва да се извършват само от професионалист. Тези продукти трябва да премахнат горния слой на кожата, поради което дори и най-малката грешка при употребата на подобен продукт може да причини сериозни щети.

4. Уред за премахване на акне

Това е същото като химическия пилинг. За тези процедури трябва да посетите сертифициран козметолог. Тези инструменти могат да бъдат безполезни или дори наистина опасни, ако не знаете как да ги използвате правилно.

5. Увеличително огледало

Това огледало може да направи някои процедури малко по-лесни, но също така увеличава всички несъвършенства. Ето защо може да ви се стори, че имате много повече проблеми с кожата си, отколкото наистина имате. Затова ви препоръчваме да използвате обикновени огледала и добър източник на светлина.

6. Антицелулитни кремове

Без значение какво казват етикетите на тези продукти и колкото и да искаме да им вярваме, антицелулитни кремове просто не работят. Нещо повече, целулитът е естествена черта на човешките тела. Появата на целулита не зависи от загубата или увеличаването на теглото, тя е свързана с хормони и гени.

7. Кремове за премахване на стрии

За съжаление кремовете за стрии също са безполезни. Те просто овлажняват кожата, което е добре, но не премахва стриите. Може да избледнеят и да не се виждат толкова, но това се дължи на овлажняването на кожата. А за това не ви е нужен специален продукт за стрии, овлажняващ крем или масло ще имат същия ефект.

8. Кремове за кожички

Кремовете за кутикули съдържат точно същите съставки като обикновените кремове за ръце. Това е просто друг начин производителите да накарат хората да купуват повече продукти. 

9. Скраб за устни

Скрабовете за устни обикновено са просто балсами за устни с абразивни частици и много висока цена. Освен това кожата на устните е много нежна, а ексфолиантът може да отлепи мъртвата и живата кожа. Този продукт може да направи устните още по-сухи. 

10. Продукти за цъфнали краища

Ето още един продукт, който е пълна загуба на пари. Повечето от тези продукти само временно изправят краищата и създават илюзията за здрава коса. Но няма начин да направите косата си здрава, без да я подстрижете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay