Безопасна ли е лазерната епилация?

Безопасна ли е лазерната епилация?

Повечето хора имат окосмяване на места, на които не желаят да имат косми, независимо дали става дума за лицето, подмишниците или бикини линията. Идеята да се отървем от нежеланото окосмяване завинаги е много изкушаваща, но безопасна ли е лазерната епилация?

Ето всичко, което трябва да знаете за лазерната епилация: как работи, за кого е безопасна и за кого не и какви мерки за безопасност трябва да вземете.

Първо, ето как работи лазерната епилация:

Лазерната епилация е процес на използване на енергията на светлината за насочване на космените фоликули под кожата. Тя трябва да бъде наричана лазерна редукция на космите, тъй като не премахва 100% от третираното окосмяване в зоната. Реалното число е приблизително 80% отстраняване, ако направите серия от процедури.

Въпреки това, което вероятно сте чули, лазерната епилация действа при всички тонове на кожата

Има няколко различни типа лазери и вашият козметик трябва да прецени кой е най-подходящ за вашата кожа. Диодният лазер е много ефективен за светли и тъмни тонове на кожата. Александритният лазер е най-бързият от всички лазери и работи най-добре за третиране на по-големи области на тялото.

Този вид епилация е само за хора с тъмно окосмяване. За съжаление блондинките не могат да се възползват от него

Лазерната епилация е насочена към пигмента в косъма. Наличните в момента лазери не могат да работят със светлите тонове пигмент на космите. Вярваме, че в близкото бъдеще ще бъде измислена техника и за русите жени, не се отчайвайте.

Това не е еднократна процедура

За да се постигнат желаните резултати, трябва да се направят няколко процедури. Тъй като космите растат на цикли, една процедура няма как да унищожи всички космени фоликули.

Броят на процедурите и времето, което ще бъде необходимо зависи от човека и при всеки е разлино.

Мерки за безопасност- очила и маска

Задължително трябва да носите предпазни очила. Както вие, така и специалистът, който извършва процедурата. В противен случай очите ви може да бъдат наранени.

Освен това при процедурата се отделят малки частици, които могат да раздразнят дихателните пътища, особено на човека, който извършва процедурата. Затова е препоръчително да се носи хирургическа маска.

Къде да отидете?

Най-доброто решение е да се доверите на сертифициран дерматолог за извършване на процедурите. В много козметични салони се предлага тази услуга, на по-ниска цена, но безопасността трябва да бъде на първо място.

Подготовка

Преди процедурата трябва да избягвате всички методи за обезкосмяване, които отскубват космите. Предпоръчително е да използва самобръсначка за премахване на окосмяването от зоните, които ще бъдат третирани, в деня преди процедурата.

Всички медикаменти, които са фоточувствителни, също трябва да бъдат спрени поне една седмица преди процедурата.

Що се отнася до спрей-тена, изчакайте поне няколко седмици след като сте го направили, преди да отидете на лазерна епилация. Тъй като лазерът е насочен към пигмента, излишният пигмент на повърхността на кожата може да развали нещата. Най-добре е да се ексфолира зоната след спрей-тена, за да сте сигурни, че сте отстранили всички следи от тен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay