Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки

Добре изглеждащите хора се радват на много предимства в живота си. Те са склонни да бъдат по-успешни на работното си място, лесно се разбират с други хора и дори изкарват повече пари. Но се оказва, че и това да си привлекателен има своята тъмна страна. И науката предполага, че дългосрочните взаимоотношения са част от тази тъмна страна.

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки

Атрактивният външен вид може да осигури ползи при намирането на партньор, но не винаги е ключът към дългата и щастлива връзка. Ето защо:

За привлекателните хора има много алтернативи

Според изследователите, привлекателността може да ни даде океан от алтернативи по отношение на отношенията, така че става доста трудно да ги защитим от външни заплахи.

Още повече, добре изглеждащите хора често прескачат от една връзка в друга, просто защото не искат да се сблъскват с всички трудности и проблеми, които идват с обвързването и предпочитат да избягат от проблемите си.

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки

Нивото на привлекателност и разпадането на брака са свързани

Първите етапи на проучването показаха силна връзка между разводите и нивото на привлекателност на партньорите. За да разберат това, 2 жени бяха помолени да оценят привлекателността на над 230 мъже от снимки. След това изследователите провериха дали тези мъже са женени или разведени. Резултатите показват, че мъжете, които са били отличени като най-желани, са по-склонни да бъдат разведени.

Привлекателните хора са по-лоши в дългосрочните връзки

Привлекателните хора се интересуват от алтернативи, дори когато са обвързани

Обикновено, когато двама души са във връзка, започват да виждат другите хора като по-малко атрактивни, но според резултатите от изследването, привлекателните хора нямат този "защитен механизъм" и имат интерес към алтернативни варианти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay