Части на тялото, които разкриват нашата интелигентност

Части на тялото, които разкриват нашата интелигентност

Всички сме чували стереотипа, че хората, които носят очила, са умни. Според проучване на Университета в Единбург може да има някаква истина в това. Според науката има много начини, по които характеристиките на тялото на човек могат да повлияят на това колко умен е той. Някои са по-изненадващи от други.

Ето части от тялото, които науката предполага, че могат да бъдат сигурен знак за по-висока интелигентност у хората.

1. Височина

По-високите хора често са по-умни от по-ниските. По-високите хора са по-подходящи за лидери, което им позволява да получат по-голям достъп до информация. След това те прехвърлят височината и статуса си на децата си. По-високите хора имат по-добри работни места, което им позволява да образоват по-добре децата, които вероятно ще наследят височината, като продължават цикъла.

2. По-големите гърди

Според едно проучване, жените с по-големи гърди имат по-висока интелигентност. Изненадани сте, нали?

3. Сини очи

Сините очи могат да покажат висок интелект. Много известни интелигентни хора са със сини очи като Стивън Хокинг и Мария Кюри.

4. Голяма глава

Има спорове относно големината на мозъка и нивото на интелигентност и тяхната връзка, но се оказва, че наистина голямата глава предполага по-висока интелигентност. Ниската плътност на невроните в мозъка може да помогне на мозъка ви да работи ефективно.

5. Широко чело

Според практиката на китайското разчитане на лицето, широкото чело е знак за интелигентност и ум. Като цяло се смята, че хората с по-широко чело могат да завършват задачите си по-бързо и обикновено не се нуждаят от обяснение на неща.

6. Липса на симетрия на ухото

Едно проучване установи, че хората, които са по-малко симетрични, като тези, които имат различни уши или различни пръсти, са по-добри лидери. 

7. Малки устни

Учените смятат, че тънките устни могат да помогнат на човека да изглежда по-интелигентен.

8. Остра брадичка

По-малката, остра брадичка подсказва, че човек е интелигентен. Голяма брадичка подсказва, че човекът е по-малко умен.

9. Окосмяване на тялото

Установено е, че хората с по-силно окосмяване са по-интелигенти. Проучване, в което участват американски студенти по медицина, твърди, че почти половината от мъжете лекари стажанти в страната са доста космати.

10. По-тънка талия в сравнение с ханша

Жените с по-малки талии, отколкото бедра или които имат фигура "пясъчен часовник", се оказват по-умни. Смята се, че това е така, защото те имат по-високи нива на омега-3 мастни киселини, които дават повече енергия.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

5 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay