Искате да имате повече пари в края на месеца? Направете тези 5 неща

Искате да имате повече пари в края на месеца? Направете тези 5 неща

Всеки човек знае колко е важно да спестява пари, но на повечето хора им е изключително трудно да го правят. Има много сложни схеми за отделяне на пари, които наистина работят, но ако не сте готови, започнете с тези по-прости съвети, които със сигурност ще имат положителен ефект върху финансовото ви състояние. Започнете с тези лесни стъпки, за да имате повече пари  в края на месеца:

1. Откажете се от един ненужен разход

Не сте готови да се откажете от всички глезотии и удобства? Няма проблем! Откажете се от един от ненужните разходи. Например, може да отмените абонамент за списание или да спрете да си купувате неща, които не използвате. Особено жените често си купуват неща, които не използват, просто защото са им харесали. Откажете се от едно от тези неща и ще забележите разликата.

2. Използвайте приложение или планер, за да следите разходите си

Има много приложения, които следят финансите ви. Те следят месечните ви разходи като наем, сметки, гориво и т.н. Правят различни изчисления колко пари може да си позволите за глезотии и т.н. Ако не искате да използвате приложение, можете да използвате обикновен тефтер, в който да записвате разходите, оставащите пари и т.н. 

3. Комбинирайте се с партньор / съквартирант / семейство

Ако живеете с друг човек или други хора, има неща, които могат да се купуват в единични бройки. Например, няма смисъл да плащате различни сметки за интернет, като можете да ползвате един и същ. В това число храна, тоалетни принадлежности, абонаменти за списания и т.н. 

4. Използвайте пари в брой

Време е да се върнем назад във времето. Ако искате да пестите пари, оставете всички дебитни и кредитни карти вкъщи. Когато плащате с пари в брой, виждате физически как давате определена сума пари и по-добре осъзнавате колко пари сте изхарчили. 

5. Мислете преди да изхвърлите нещо

Преди да изхвърлите нещо, помислете дали не можете да го продадете. Стари телефони, дискове, книги и т.н. могат да бъдат продадени и едновременно ще освободите пространство и ще спечелите някой лев. Също така следете срока на годност на храната. Можете да замразите нещо, което в противен случай скоро ще се развали. Не изхвърляйте лука или чесъна, само защото стои в шкафа от доста време. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay