Полезните свойства на джинджифила

Полезните свойства на джинджифила

Джинджифилът е основна съставка на много полезни сокове, смуутита и храни. 

Този древен корен отдавна се използва в традиционната китайска медицина. Ползите на джинджифила за здравето са многобройни. 

Освен това джинджифилът може да се консумира по много различни начини- чай, сок, ястие и т.н. 

Ето и какви са ползите за здравето:

1. Може да намали болката

Джинджифилът съдържа вещества, известни като гингероли, които премахват възпалението и болките в тялото. Но ако имате някаква хронична болка, говорете с Вашия лекар за дългосрочен план за лечение, тъй като това може да бъде нещо, което едно растение не може да излекува.

2. Може да лекува раздразнена кожа

Ако силните зимни ветрове дразнят кожата ви, започнете да я лекувате отвътре навън с джинджифил. Противовъзпалителните свойства на джинджифила помагат за успокояване на червената, раздразнена кожа.

3. Може да предпази от рак

Въпреки че нито една съставка не може да предотврати сериозно заболяване, джинджифилът има доста добри свойства в тази посока. Джинджифилът е пълен с антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото от рак. 

4. Може да ви помогне да изглеждате по-млади

Вероятно виждате модерната дума "антиоксидант", разпръсната по любимите ви скъпи кремове за лице - но това всъщност е добре. Има обещаващи (все още предварителни!) изследвания, които предполагат, че антиоксидантите помагат за защита на кожата от свободните радикали (неща в околната среда като замърсяване и UV лъчи), които ускоряват разграждането на колагена и увреждат кожата. Антиоксидантите, които се съдържат в джинджифила могат да помогнат за поддържането на колагена в кожата, което подпомага еластичността на кожата.

5. Помага на храната да се преработва по-бързо от организма

Джинджифилът помага на стомаха да се изпразни по-бързо, което предотвратява подуването на корема, появата на газовете и пълнеенето.

6. Може да намали гаденето

Можете да консумирате джинджифил, когато имате махмурлук, за да намалите гаденето. Той помага и при гадене при пътуване или сутрешно гадене при бременност.

7. Може да се справи с лошия холестерол

Джинджифилът може да помогне за понижаване на нивата на LDL холестерола (лошия вид!), намалявайки риска от сърдечни заболявания. 

8. Може да предотврати сърдечносъдови заболявания

Свойствата за разреждане на кръвта на джинджифила могат да помогнат за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци, намалявайки риска от сърдечни и инсултни заболявания. Ако вече приемате лекарства за разреждане на кръвта, консултирайте се с Вашия лекар преди да включите повече джинджифил в диетата си.

9. Може да помогне за засилване на имунитета

Тези същите гингероли, които се борят с възпалението, също имат антимикробни и противогъбични свойства, за да помогнат в борбата с инфекциите и да повишат имунитета ви. 

10. Може да облекчи спазмите при менструация

Ако изпитвате силни болки в корема по време на менструация и преди това, може да опитате да приемате джинджифил. Това също е възпалителен процес.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay