Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Тайланд е една много популярна туристическа дестинация напоследък, тъй като предлага уникални природни богатства, както и една по-различна култура, която е много интересна за туристите. Тайланд притежава някаква особена енергия, която може да превърне дори най-обикновеното нещо в нещо специално. Знаете ли, че имаето Банкок всъщност е съкращение на истинското име на града, което се състои от 21 думи? Има още много интересни неща, които можете да видите в Тайланд и сега ще ви разкажем за някои от тях:

1. Корги кафене за всички, които обичат кучетата

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Ако сте любители на необичайните места и обичате кучета, тогава Тайланд знае как да ви забавлява. Там има корги кафене, в което първоначално е имало 7 кучета от породата корги, а сега са доста повече. Собствениците на заведението решават да споделят радостта, която осигуряват кучетата с посетителите си. В това заведение можете да се радвате на очарователните кучета и на много вкусна храна.

2. Ако искате нещо необичайно, можете да опитате кафе със собственото си селфи!

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Пиенето на кафе е отведено на съвсем ново забавно ниво в Тайланд! Ако обикновената млечна пяна ви се струва твърде обикновена, тогава можете да направите поръчка за отпечатване на вашето селфи отгоре. KC Selfie Coffee в Банкок сервира такива интересни напитки. Всичко, което трябва да направите, е да им изпратите снимката си предварително във Facebook и след това просто да отидете да си вземете напитката. Те също продават чай и други напитки със снимки.

3. Можете сами да си създадете екологичен сувенир от изпражнение на слон

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Еко туризмът цъфти в Чианг Май, Тайланд. Съществува хартиен парк The Elephant Poo Poo, където на туристите се предлага шанса да съберат изпражнения от слонове и да участват в целия процес на изработка на хартия, използвайки събрания материал. От него можете да направите и различни сувенири.

Целият процес на изучаване на традиционните занаяти и събиране е наистина забавен и, разбира се, екологичен.

4. Подгответе се да бъдете намокрени на фестивала на водата в Тайланд

Ако посетите Тайланд през април, може да имате шанс да участвате в голям и много важен празник - фестивала на водата в Тайланд, Songkran, който бележи началото на тайландската Нова година. Най-разпознаваемата му част е намокрянето на хората с кофи с вода и водни пистолети. Смята се, че като се накиснете във вода, вие се "пречиствате".

5. Смята се, че реалистичните кукли носят късмет

Тайланд е страна на ритуали и амулети, така че не е изненадващо, че дори куклите могат да се превърнат в източник на щастие. Куклите Luk thep (което в превод означава "детски ангел") трябва да се третират много внимателно в Тайланд.

Смята се, че ако сте мили с тях, те ще ви донесат голям късмет. Ето защо хората сменят дрехите на куклите си, държат ги в офиса си, наемат детегледачки за тях и дори им купуват специални ястия в ресторантите!

6. Самут Пракан - древен град с спиращи дъха сгради

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Този древен град е дом на красиви градини, вода и древна архитектура. Самият град е мини-реплика на страната, която съчетава най-важните й сгради и структури. Има над 116 паметника, които са поставени на определено географско положение със същия дизайн - основната идея е да се запази автентичната и богата тайландска култура за следващите поколения. Една от най-впечатляващите от тези сгради е планинският дворец Сумеру.

7. Има къщички на дъветата, в които можете да отседнете

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

За хората, които искат да установят връзка с природата и са готови да се откажат от удобствата на големия град, има къщички на дърветата, в които могат да отседнат. Там можете да започвате деня си със сутрешна йога, да се наслаждавате на прекрасни масажи и да се храните с местни зеленчуци и билки. Някои от тези къщички са оборудвани вани на открито и други екстри, така че са не по-малко луксозни от 5-звездните хотели.

8. Има пазар за хранителни продукти по средата на железопътна линия

Въпреки че железопътният пазар Maeklong е просто пазар, на който можете да закупите пресни плодове и зеленчуци, има нещо, което го прави малко по-специален - той е разположен по протежението на железопътна линия. Влакът минава от там по няколко пъти на ден и когато това се случи, продавачите просто леко преместват стоката си и когато влакът отмине, я връщат обратно. 

9. "Зеле и презервативи"- ресторант с необичайно име и още по-необичайна декорация

"Зеле и презервативи" е ресторант в Банкок, който има доста предизвикателно име, но основната му идея е да насочва вниманието на хората към социалните проблеми. Мотото му е "Нашата храна няма да ви забременее", което е доста необичайно. Ресторантът иска да насърчи по-доброто разбиране в семейството и подкрепя идеята, че хората не трябва да се страхуват да купуват презервативи. Те са обикновен предмет, също като зелето!

10. Има хотел, който прилича на затвор

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

За хората, които винаги са се чудели какво е да бъдеш затворник, има тематичен хотел в Тайланд. Получавате номер, специални затворнически дрехи и можете да споделяте килията си с други хора- точно като в истински затвор.

11. Голям фестивал с много храна, организиран специално за местните маймуни

Друго задължително място за посещение е Lopburi, или "Monkey City". Това е място, където се провежда фестивалът на маймунската шведска маса. По време на фестивала се приготвя много храна, която се реди върху големи маси - има различни ядки, ананаси, банани, дини и много други. И всичко това е приготвено само за местните маймуни!

12. Този красив будистки храм е направен от стъклени бутилки

Няколко неочаквани неща, които могат да бъдат видени само в Тайланд

Най-големият пример за това как нещата могат да бъдат рециклирани и използвани повторно е храмът Wat Pa Maha Chedi Kaew, който се нарича още Храмът на милион бутилки. Тази невероятна сграда е направена от 1,5 милиона празни бутилки от бира!

Будистките монаси се уморили да изваждат бутилки от водата, затова решили да помолят местните да им донасят директно тези бутилки, вместо да ги изхвърлят.

Очаквайте още интересни факти за Тайланд...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!






0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay