12 неща, които трябва да избягваме преди полет

12 неща, които трябва да избягваме преди полет

Летенето винаги е стресиращо, дори и за тези, които не се страхуват от самолети. Тъй като трябва да планирате всичко предварително, да опаковате багажа си, да пристигнете на летището навреме и да преминете всички необходими процедури. Всички тези неща обикновено са доста стресиращи.

Ще ви дадем няколко съвета за пътуване със самолет и ще споменем някои неща, които НЕ бива да правите:

1. Да слагате документите си в малка чанта

Повечето хора слагат всичките си документи и пари в малка чантична, която винаги да бъде в тях, но колкото повече чанти имате, толкова по-трудно е да ги следите всичките. Добре е да сложите тази малка чанта в някоя по-голяма и да разпределите парите си на няколко места в багажа.

2. Предварително планирайте как ще стигнете до летището

Ако искате да отидете до летището с градския транспорт, не забравяйте да проверите разписанието му. Някои нощни маршрути често се отменят или изобщо не съществуват, така че може да се наложи да намерите друга възможност да стигнете до летището, ако трябва да отидете късно вечерта или пък много рано сутринта.  
3. Трябва да управлявате времето си разумно
Препоръчително е да отидете 2-3 часа по-рано на летището, но така губите много време в чакане. От друга страна, ако отидете по-късно, рискувате да закъснеете и да изпуснете полета.
4. Не забравяйте онлайн check-in

Много авиокомпании предоставят възможност за регистрация онлайн, тъй като това е икономически изгодно (не е нужно да наемат повече служители.) Например, Wizzair начислява 30 евро такса, за да се регистрирате на летището.
5. Прекарване на нощта на летището
Това е най-лошата идея, която можете да имате. Няма да имате възможността да се отпуснете и да си починете, а на следващия ден ще се чувствате просто ужасно. Просто ще заспите, вместо да се наслаждавате на ваканцията си. По-добре е да си наемете мотел за една нощ.
6. Плащане за допълнително багаж
По-добре е да знаете теглото на багажа си, преди да пристигнете на летището, в противен случай може да се окажете в ситуация, в която трябва да решите: дали да платите за допълнително багаж или да оставите някои от нещата си.
7. Опаковане на багажа
Внимателно подредете багажа, за да не забравите нещо и после да се налага да го отваряте. Също така е добре да заключите куфара си, за да сте спокойни, че нищо няма да изчезне.
8. Не се нареждайте на първите 2 опашки за проверка, те винаги са най-натоварени
Винаги първите две опашки са най-дълги. Просто се наредете на някоя от следващите.
9. Не забравяйте за правилото относно течностите в багажа ви
Повечето хора знаят правилото, че не е позволено да се носят шишенца с течности с количество, по-голямо от 100 мл. Това правило обаче все още създава проблеми, защото не всички хора го разбират правилно. Не можете да пренасяте течност, по-малка от 100 мл, но в по-голямо шише. Шишенцето трябва да е до 100 мл и общият сбор на течностите, които носите, не бива да надвишава 1 литър. Всички течности трябва да бъдат опаковани в добре затварящи се прозрачни торбички.
10. Почивка след преминаването на проверката за сигурност
Има риск да загубите представа за времето, докато разглеждате магазините в безмитната зона и да закъснеете. Важно е постоянно да следите таблото, за да не изпуснете полета си.
11. Не опитвайте нетрадиционна храна преди полет
Когато сте в чужбина, винаги искате да опитате местната кухня. Но не се препоръчва да ядете много екзотична храна преди полет, тъй като не знаете как стомахът ви ще реагира на тези необичайни ястия. Лошо храносмилане и други проблеми със стомаха могат да развалят вашето пътуване.
12. Не се паникьосвайте
Дори ако нещо се обърка и полетът ви се забави или отмени, ако се изгубите или ако загубите документите си, паниката определено ще влоши ситуацията. В тези случаи трябва да поемете дълбоко въздух и да се обърнете към служителите на летището за помощ. Те ще ви дадат всички необходими инструкции за това, което трябва да направите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay