9 факта, които доказват, че кралицата има странни навици

9 факта, които доказват, че кралицата има странни навици

Понякога навиците и действията на други хора ни карат да се усмихваме и да мислим човека за странен. Но благодарение на тези малки особености ние сме различни, уникални и забавни. Кралица Елизабет II не е изключение. Тя също има няколко странни навика:

1. Тя никога не пътува без банка кръв 

Кралицата винаги е придружена от медицинско лице, когато пътува. Този човек е длъжен да проучи местоположението на всички близки болници в градовете, които посещават. Също така винаги трябва да носи чанта за спешна помощ, която включва мобилен дефибрилатор и банка кръв. 

2. Тя забранява отворените прозорци

Не всички, разбира се, само някои прозорци в Бъкингамския дворец. Въпросът е, че сградата трябва да изглежда перфектно отвън. Отварянето на прозорци от предната му страна може да развали гледката. Ето защо прозорците там могат да бъдат отворени само в определен час.


Журналистът Пол Burrell от Daily Mirror пише за това в своите статии. Той успял да стане служител в двореца, използвайки подправени документи, които му давали възможност да напише поредица от статии за личния живот на кралското семейство. Това приключва в съда през 2003 г., когато Daily Mirror беше обвинен в нарушаване на поверителността на кралското семейство.

3. Тя мрази ледените кубчета

Кралица Елизабет II мрази звука на кубчета лед в чашата си. В същото време тя открива, че звукът от ледени топки е много по-музикален, затова използва топчета, вместо кубчета, за да охлажда напитките си.
Казват, че принц Филип е измислил специална машина, която прави лед във формата на сфери.

4. Тя носи преносима закачалка в чантата си

Няма да намерите обичайните неща като пари или портфейл в чантата на кралицата, но определено може да намерите един странен предмет. Можете ли да познаете какъв е той?

Оказва се, че кралицата слага кука под масите, за да закача чантата си. Това е важно, защото тя изпраща сигнали на слугите си с чантата си. Например, ако чантата е на пода, това е знак, че кралица Елизабет II иска да си тръгне. Но чантата, висяща на куката, не означава нищо, кралицата просто се чувства по-удобно по този начин.

5. Тя не харесва мъжката брада и папийонки

Мислите, че брадата е мъжествена? Е, кралица Елизабет я намира за отвратителна. Ето защо мъжете от близкия й кръг са гладко обръснати. Единственото изключение е нейният любим внук принц Хари, макар че се опита да промени това. 

6. Дрехите й са номерирани

Всяко облекло на кралицата има свой номер и е записано в специален дневник, в който се казва кога и къде трябва да бъде облечено съответното облекло. Също така не може да се появи с едни и същи дрехи или дори един и същ цвят дрехи на два поредни повода.

7. Тя никога не яде супа и картофи

Разбира се, тези ястия се сервират в Бъкингамския дворец, но когато кралицата вечеря сама, никой не би посмял да й занесе супа. Що се отнася до картофите, не че не ги харесва, тя просто предпочита да избягва нишестето. 

8. Тя обича малини, но никога не ги яде на публично място

Малините са един от любимите плодове на кралицата, но тя не може да ги яде на публично място, защото техните семена могат да останат между зъбите, което е неприемливо. Боровинките също са забранени при официални приеми, докато в краставици и домати всички семена се отстраняват предварително.

9. Има специален човек, който "разтъпква" обувките й

Има специална жена, която носи същия размер като кралицата и носи новите обувки на кралицата, преди самата тя да ги обуе, за да не й направят рани и да й бъдат удобни. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay