Как да си направите добра паспортна снимка, от която няма да се срамувате след време

Как да си направите добра паспортна снимка, от която няма да се срамувате след време

Малко хора наистина харесват снимките си на документите. Повечето хора се срамуват от снимките на личната си карта или шофьорска книжка. Ако ви предстои да сменяте някой от документите си, ето няколко съвета за снимката, за да не се срамувате от нея по-късно:

Опитайте да не вдигате брадичката си

Това е една от най-често срещаните грешки: опитвате се да стоите изправени, но вдигнете брадичката си твърде високо. В резултат на това изглежда, че ноздрите ви гледат право в камерата. Този вид снимка не изглежда естествено и позицията ви прави брадичката ви голяма и "дебела". Опитайте се да отпуснете раменете си и не отпускайте главата си назад.

Не накланяйте главата си назад

Не накланяйте главата си назад. В противен случай ще получите двойна брадичка. За да направите долната част на лицето ви по-добре изглеждаща, леко преместете брадичката напред и леко наведете главата си.

Избягвайте широката усмивка

Според съвременните стандарти широката усмивка е неподходяща за снимки в официални документи в повечето страни. Но може да имате лека усмивка - просто вдигнете ъглите на устата си леко.

Не се мръщете

Намръщената физиономия може да развали снимката дори повече от широката усмивка. За да избегнете това, леко повдигнете веждите си, сякаш нещо ви е изненадало. Но помнете, съвсем леко.

Не забравяйте за косата си

Изберете семпла прическа, като избягвате странни прически и бретон. Челото, очите и веждите не трябва да бъдат покрити.

Обърнете внимание на грима

Избягвайте перлени сенки за очи и брокати, тъй като те ви карат да изглеждате по-стари. По-добре е да използвате матови цветове. Веждите и миглите също имат значение. Те трябва да бъдат подчертани, тъй като те "изчезват” в снимките. Вашето червило трябва да бъде матово и цвета му трябва да прилича на естествения цвят на устните ви. Избягвайте бежови цветове и много ярки цветове.

Изберете подходящо облекло

По правило в повечето снимки се изисква само лицето ви, така че не е нужно да си обличате най-хубавите дрехи. Но помнете, че големите аксесоари могат да изглеждат странни, а големите яки или качулки могат да създадат илюзия, че имате гърбица. Препоръчително е да изберете риза или тениска с тъмен цвят.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay