Домашни Коледни сладки

Домашни Коледни сладки

Какво по-хубаво по Коледа от аромата на прясно изпечени коледни сладки, направени собственоръчно от вас! Изведнъж ще се превърнете в приказна и добра фея, която създава неповторимо усещане за домашен уют и топлина.

Дайте на близките си вашата любов и доброта, и сътворете чудеса. По Коледа всички вярват в тях. Малко остана, затова се подгответе. Ние ще ви пренесем мислено там с нашата лесна рецепти за Джинджифилови коледни бисквитки.

Продукти за около 45 бисквитки:

1 супена лъжица изстуден джинджифил, 1 голямо яйце,  1/2 чаша меласа (тъмно кафяв сироп, получен от запечена захар, към която добавяте с малко вода), 3 пълни догоре (леко с връх) чаши брашно, 3/4 ч. л. сода за хляб, 1/2 чаша   пакетирана кафява захар, 1 ч. лъжица канела, 3/4 ч. л. смлян карамфил, 1/2 ч. л. индийско орехче, 2 чаши захар на прах, 3/4 ч. л. сол, 1/4 ч. л. екстракт от ванилия (или 2 пакетчета ванилия), 3/4 чаша масло, 2 с. лъжици мляко.

Начин на приготвяне и печене:

В голяма купа смесете брашното, канелата, джинджифила, содата за хляб, карамфила, солта и индийското орехче.

Разбъркайте с миксер маслото и захарта до светла и пухкава смес. Добавете яйцата и меласата. Намалете скоростта на миксера и постепенно добавете брашнената смес, докато всичко се смеси добре.

Разделете тестото на две равни части и ги оформете в топка. След това внимателно изгладите с ръце всяка топка на дебел диск (около 2 см) и увийте плътно във фолио. Оставете ги в хладилника най-малко 2 часа или за цялата нощ.

След като тестото е напълно охладено и сте готови да изпечете бисквитките, загрейте фурната на 250 °. Разгънете тестото и го поставете на дъска. Натискайте тестото до получаване на равномерна дебелина от около 1/8 см. След това използвайте любимите си формички за бисквитки, за да изрежете желаните от вас фигурки (човечета, бастунчета, елхички, снежинки). Направете повторно топки и дискове от изрезките, за да използвате цялото тесто.

Прехвърлете бисквитките в тава  и покрйте с пергамент. Печете за 8 до 10 минути, докато се изпекат добре по краищата и отгоре. След като бисквитките изстинат ги украсете по желание с пош и сервирайте.

Крем (глазура) за поша - разбъркайте в купа мляко и пудра захар до получаване на гладка смес с гъстотата н акрем. Използвайте пош или пластмасова торбичка с отрязан ъгъл, за да за да нанесете глазурата върху бисквитките.


 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay