Такос с риба

Такос с риба

Такото е сред любимата храна на много хора. Рецептата, която ще ви предложим обаче е малко по-нетипична, защото е с риба.

Необходими продукти:

3 с. л. зехтин

сок от 1 лайм

2 с. л. чили

1 с. л. червен пипер

1/2 ч. л. кимион

1/2 ч. л. лют червен пипер

700 гр. треска или друга бяла риба

1/2 ч. л. олио

сол

черен пипер

8 броя тортила

1 авокадо, нарязано

заквасена сметана и резени лайм, за сервиране

За соса:

1/4 ч. майонеза

сок от 1 лайм

1 ч. л. мед

2 ч. настъргано лилаво зеле

1 ч. царевица

1 люта чушка, нарязана

Начин на приготвяне:

В една купа смесете зехтина, сока от лайм, чилито, червения пипер и кимиона. Добавете рибата, разбъркайте добре и оставете за около 15 минути.

Междувременно направете соса: сложете всички съставки в една купа и разбъркайте добре.

В незалепващ тиган загрейте олиото. Извадете рибата от марината и я запържете за около 6-7 минути, като я сложите в тигана с кожата нагоре.

Сглобете такоса: Във всяка тортила сложете от рибата и от соса. Изстискайте малко лимонов сок отгоре и сложете малко заквасена сметана. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay