Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България
Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България
18.03.2014|15:31 Прочитания: 1599

Специалният проект "Да оставим следи" на сдружение "Кауза" вече е известен в цяла България. В продължение на три поредни години той обединява най-любимите популярни личности у нас около идеята да се помогне благотворително на болните деца от различни краища на страната.

Откриването на изложбата със снимките от "Да оставим следи III" ще се състои в четвъртък (20 март) от 15:00 часа. На "Моста на влюбените" до НДК ще бъдат представени 60 фотографии, специално заснети от Велислава Каймаканова-Ножарова за капманията. Артисти, модели, спортисти, телевизионни водещи - всички те застават пред обектива ѝ, за да подкрепят жизненоважната кауза.

През януари се срещнахме с Христо Мутафчиев, под чийто патронаж се провежда инициативата. Той ни обясни какви са реалните финансови резултати от "Да оставим следи II". В края на настоящата статия можете ще видите и снимки от даренията в различни български болници.

Днес ще ви представим най-новите картини от проекта (всички кадри можете да разгледате в галерията), придружени от интервю с Велислава Каймаканова-Ножарова - безспорно един от най-известните фотографи в България.

Вили, каква е обединяващата идея на фотографиите с известни личности, реализирани в рамките на "Да оставим следи III"? 
Идеята е да направим нещо като римейк на плакатите на известни американски филми, само че с лицата на български артисти. Стараем се да избираме наистина разпознаваеми кадри от филмови класики, изображенията да бъдат възможно най-продаваеми. На някои хора това може да им се струва твърде комерсиално, но в крайна сметка основната ни цел е фотографиите да бъдат купени в името на каузата.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България
Приликата, която постигаме между българските и чуждестранните актьори, е много голяма.

Заснемането на кой кадър представляваше най-голямо предизвикателство за теб? 
Най-отговорна беше работата с Лили Иванова. Наистина беше прекрасно "единствената звезда в България", както я наричат мнозина, да подкрепи нашата кауза. Трябваше обаче да се спазят много условия. Лили Иванова никога преди не се е съгласявала да променя образа си, да влиза в чужда роля. Склони да се превъплъти в образа на Марлене Дитрих - имаше и по-смели предложения, които бяха отхвърлени.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на БългарияЛили Иванова като Марлене Дитрих и Йосиф Сърчаджиев като Салвадор Дали
Реализирането на кои снимки от тазгодишната кампания ти достави най-голямо удоволствие? 
През цялото време се забавлявахме и смяхме много. Когато правиш нещо различно от всичко, което си правил досега, винаги ти е интересно. При вида на Захари Бахаров в костюмчето на Форест Гъмп, например, започнах да се заливам от смях и не можех да снимам. 

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България
За да снимаме Калин Врачански като д-р Хаус, трябваше да наредим 300 шишенца във ваната. А приликата между Витомир Саръиванов и Фродо е изумителна! Същото важи и за Ива Екимова в ролята на Ума Търман от "Криминале" - докато обработвах снимката, на моменти бърках нашата интерпретация с оригинала.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България
През 2013 Джоко Росич също взе участие в "Да оставим следи". Ти си сред последните хора, работили с този велик български актьор. С какво ще го запомниш? 
Респектът, въздухът и енергията около него просто не могат да се опишат с думи. Всеки човек си има недостатъци, дефекти, а той сякаш нямаше такива. Неслучайно толкова много хора почетоха паметта му. Около него витаеше нещо магично, невероятно усещане за мъдрост и спокойствие.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България
С готовност ли отговарят популярните личности в България на идеята да участват в такъв благотворителен проект? 
Търдо да. Откази няма. Понякога се случват единствено разминавания по отношение на графика, тъй като артистите у нас имат по-натоварени графици и от политиците. Отнасят се с изключително внимание, повтарят, дори потретват кампания. Някои от тях дори сами си питат: "Няма ли да ме включиш?" И причината определено не е, че няма кой друг да ги снима - интересуват се от каузата.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на БългарияЛуиза Григорова като Анна Каренина и Ива Екимова като Ума Търман в "Криминале"
Как определяте на коя болница ще бъдат дарени събраните средства? 
Конкретно "Да оставим следи III" има за цел събирането на средства за недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет към детска клиника на УМБАЛ "Света Марина” във Варна. 

Когато дадено отделение попадне в полезрението ни, питаме от какво имат най-голяма нужда. Например в предишния случай, с болницата в Пловдив, ми се искаше да осигурим транспортни и стационарни кувьози - чрез тях се помага на децата в самото начало на живота им, за да не развият определени заболявания. Специалистите обаче ни казаха, че още по-важно е да се осигурят фетални монитори, за може въобще да не се стига до кувьоз.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на БългарияМалката Вилерже - дъщерята на Велислава Каймаканова-Ножарова
В подкрепа на благородната кауза на "Да оставим следи II" и "Да оставим следи III" застават:

Андреа, Андрей Арнаудов, Асен Блатечки, Башар Рахал, Белослава, Боряна Пунчева, Вилерже, Витомир Саръиванов, Владо Пенев, Георги Мамалев, Давид, Деян Донков, Джоко Росич, Диляна Попова, Дони, Елена Петрова, Захари Бахаров, Ива Екимова, Иван Христов, Ивелина Моравенова, Игор Марковски, Йосиф Сърчаджиев, Калин Вельов, Калин Врачански, Калин Сърменов, Кирил Ефремов, Китодар Тодоров, Койна Русева, Кубрат Пулев, Лили Иванова, Лили Маравиля, Луиза Григорова, Любо Нейков, Люси Дяковска, Койна Русева, Мария Силвестър, Марина Кискинова, Мариус Куркински, Мария Илиева, Мариан Вълев, Маша Илиева, Митко Димитров, Ники Илиев, Ники Михайлов, Никол Станкулова, Нина Николина, Орлин Павлов, Поли Генова, Радина Кърджилова, Рут Колева, Сантра, Стефания Колева, Стефан Щерев, Теди Велинова, Теодора Духовникова, Христо Мутафчиев, Христо Стоичков, Цветана Манева, Цвети Пиронкова

Фотография: Велислава Каймаканова–Ножарова
Грим и коса: Искра Парладийска
Стайлинг: Теди Велинова

Ако вие също имате желание да помогнете в рамките на кампанията, ето данните за дарителската банкова сметка в лева:

Обединена Българска Банка, София, клон - Иван Вазов
IBAN: BG23UBBS80021088198030

Изпратете SMS с текст на латиница: DMS KAUZA 
на единен дарителски номер: 17 777 
(за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel)
Таксуването на 1 sms към Единен дарителски номер 17 777 е както следва:
∙ * За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.
∙ * За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България Дарение на кувьоз в „Многопрофилна болница за активно лечение – Пловдив”
Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България Дарение от два броя медицинска апаратура – инфузионна велуметрична помпа "Инфузомат Спейс" към онкологичното отделение на МБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, както и лекарствения продукт „Кидролазе”, необходим за лечение на деца с онко заболявания
Да оставим следи III: Кампанията, която обедини популярните личности на България Дарение от три фетални монитора в “Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение Света София”
За да продължаваме да ви информираме за истински важните неща, които се случват около нас, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook.

11 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...