Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика
pixabay
Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика
06.12.2018|14:00 Прочитания: 1187

Самолетът е чудесно изобретение, което ни позволява да изминем много километри за малко време. Но заедно с ползите от това превозно средство, идват и някои проблеми, като умората от часовата разлика. За пътешествениците, които не искат да пропускат нито минута на новото място и за бизнесмените, които трябва да бъдат фокусирани, умората от часовата разлика може да бъде голям проблем. Но благодарение на някои прости правила, създадени от Чарлз Фредерик Ерет, молекулярен биолог от САЩ, вече няма нужда да губите половината пътуване, опитвайки се да наваксате съня си и да приемате голямо количество кофеин.

Ще ви предложим една диета, която помага бързо да се възстановите към новата часова зона и да направите пътуването много по-приятно.

Подготовка

Тази диета се състои от редуването на обилно хранене и гладуване в продължение на 4 дни след полета. Най-важното хранене е закуската - това казва на нашите вътрешни часовници и на нашите стомаси, че денят е започнал. Като за начало е важно да разберете кога е времето за закуска на вашето място - това ще бъде началото и краят на всеки от "дните" на диетата.

Важно: кафе, чай, алкохол и безалкохолни напитки, съдържащи кофеин, се допускат само между 15:00 и 17:00 часа. Всички други ястия могат да се консумират в редовните часове.

Ден 1: обилно хранене

Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика Instagram

През този ден е важно да ядете храни, богати на протеини. Например, закуската и обяда трябва да съдържат яйца с бекон, сирене, месо, високобелтъчни зърнени храни, варени боб или грах. Те трябва да бъдат последвани от вечеря с високо съдържание на въглехидрати като паста, палачинки, картофи, ориз, хляб или сладък десерт. Трябва да консумирате кофеин само между 15 часа и 17 часа.

Ден 2: "гладуване"

Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика Instagram

През вторият ден трябва да следвате модифициран "пост"- яжте леки салата, леки супи, плодове и сокове. Опитайте да ядете възможно най-малко калорични и мазни храни. Отново, кофеинът и алкохолът се допускат само между 15 и 17.

Ден 3 и 4: още от същото

През 3-тия ден повторете яденето от първия. На 4-тия ден се "гладува", като през втория. Това е денят на полета, така че ще хапнете нещо и в самолета. Ако полетът е дълъг, спете, докато стане време за закуска на мястото, на което отивате. След като се събудите, яжте високопротеинова закуска. Останете будни и активни и яжте според часовата зона, в която се намирате. 

Адаптация

Военна диета, която се бори с умората от часовата разлика Instagram

Развалете "гладуването" със закуска с високо съдържание на протеини. По-добре е да ядете в самолета или да си носите нещо, предварително приготвено. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...