Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице
POPSUGAR Photography / Sheila Gim
Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице
14.08.2019|11:00 Прочитания: 583

Най-новата популярна джаджа в света на красотата е ролер за лице. Виждаме тези ролери навсякъде- в Instagram, You tube и т.н. Ролерът за лице има няколко функции- подобрява притока на кръв към лицето, помага за изхвърляне на излишните течности и помага на кислорода и хранителните вещества да достигат до кожата. Освен това ако съхранявате своя ролер за лице в хладилника и го използвате сутрин, можете да премахнете подуването, което се получава след сън.

Звучи като страхотно изобретение и е така, но не бива да забравяте, че инструментите, които всеки ден докосват лицето ви, събират бактерии и могат да ви причинят инфекция. Затова трябва да знаете как да го използвате правилно.

Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице Pinterest

Как да поддържате ролера си за лице чист?

Главата (ите) на ролера за лице са направени от полускъпоценни камъни, като нефрит или кварц, които са крехки като фините косми на четката за грим. За щастие, ролерите за лице се почистват по-лесно от четките за грим.

За да почистите своя ролер за лице добре, е препоръчително първо да избършете главата на ролера с мека кърпа, но бъдете внимателни и не използвайте прекалено гореща вода. За по-дълбоко почистване използвайте нежен сапун или почистващ препарат, за да премахнете натрупването на продукти и да убиете бактериите. След като сте го измили, добре е да го оставите върху мека кърпа за известно време, за да сте сигурни, че е напълно сух преди да го приберете.

Колко често трябва да го почиствате?

Най-добрият вариант е да почиствате ролера след всяка употреба. Това е особено важно, ако имате проблеми с кожата, като акне. Добре е да го почиствате само с вода и мека кърпа всеки ден и да правите дълбоко почистване всяка седмица.

Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице POPSUGAR Photography / Sheila Gim

Как да съхранявате ролера си за лице?

Можете да го съхранявате в хладилника, за да го охладите. Ако ролерът е студен, ще увеличи циркулацията на кръвта и ще намали подпухналостта на лицето.

Ако не желаете да съхранявате ролера в хладилника, просто го сложете на хладно и сухо място. Друго важно нещо, което трябва да съобразите, е да не го оставяте на място, от което може да падне, тъй като както вече споменахме тези ролери са много крехки и ако падне на пода ще се счупи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...